• Haberler
  • Dünya
  • Serpil Karagören Sinlenmez: 30 yıldır sadece sanfor makinesi üretiyoruz

Serpil Karagören Sinlenmez: 30 yıldır sadece sanfor makinesi üretiyoruz

Tekstilin kalbi İtalya'nın Milano kentinde düzenlenen İTMA 2023 fuarında attı. Onlarca Türk firmasının da katıldığı İTMA 2023 Fuarına katılan SERTEKS, ürettiği sanfor makinesiyle rakiplerine fark attı. SERTEKS Tekstil Makineleri Yurtdışı Operasyon Yöneticisi Serpil Karagören Sinlenmez, gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

İTMA 2023’ü yorumlayan Yurtdışı Operasyon Yöneticisi Serpil Karagören Sinlenmez, Türkiye’nin hem tekstil konusunda hem de makine konusunda çok iyi olduğunu söyledi.

Fuarlar bizim için önemli

Serpil Karagören Sinlenmez: “Fuar iyi geçti. Şimdi kovidden sonraki ilk uluslararası yani en azından Avrupa'da yapılan ilk uluslararası fuardı. Hindistan'da Pakistan'da, Bangladeş'te veya Amerika'da pek çok fuara katıldık ama Avrupa olması bizim için çok önemli. Çünkü İtalya burası, makinelerin merkezi, dolayısıyla bizim Türk makinasının gücünü performansını göstermek daha fazla müşteriye ulaşmak için bu fuara çok önem veriyoruz. Ziyaretçi profiline baktığımız zaman hani nasıl geçtiğinin cevabı aslında daha iyi olabilirdi ama bu dönemde Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkeye uyguladığı vize politikası yüzünden çok hedef pazarlarımıza eriştiğimizi sanmıyorum ama kendimizi göstermek adına faydalı oluyor diye düşünüyorum fuarların. 

30 yıldır aynı bu işi yapıyoruz

Biz sadece sanfor makinesi üretiyoruz. Hem açık hem örme kumaşlar için hem de tüm kumaşlar için üretiyoruz. 30 yıldır aynı bu işi yapıyoruz. Dolayısıyla sanfor konusunda yani çekmezlik verdirme konusunda çok tecrübeliyiz. Tüm dünyadaki rakiplerimizle aynı yerde olmak bize ayrıca bir gurur veriyor. Çünkü pek çok pazarda onların çok daha önünde olduğumuzu biliyoruz. Buna yönelik de yatırımlarımıza devam ediyoruz. 

Türk zekası diye bir şey var

Türkiye çok kuvvetli, bunu nasıl ifade edebiliyoruz bilmiyorum ama Türk zekası diye bir şey var. Biz bunu çok iyi kullanıyoruz. Hem tekstil konusunda çok iyiyiz hem makine konusunda çok iyiyiz. Bu iki özellik bir araya gelince bizde tabi tekstil makineleri çok daha iyi çıkıyor. Bizdeki tek eksik olan şey bilmiyorum diğer makineci arkadaşlar da buna katılır mı? Biraz daha ARGE konusunda devletin daha çok devletin ve üniversitelerin diyelim daha çok iş birliği, daha çok teşvik vermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda yapılacak AR-GE çalışmalarıyla beraber ben Türk makinacılığının, Türkiye'deki makine üreticilerinin hem teknoloji konusunda hem de uygulama konusunda buradaki pek çok firmayı geride bırakacağını düşünüyorum. Buradaki makine üreticilerinin hepsi daha fazla eğitimden geçiyor ama biz de aslında işin mutfağından geliyoruz. Dolayısıyla biz tekniği, mekaniği, alanı, sahayı çok iyi biliyoruz. Türkiye bu konuda çok iyi, kendisini çok daha iyi geliştirdi. Uluslararası alanda daha çok boy gösterebilmemiz için bir tık daha teşvike ve desteğe ihtiyacımız var.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!