Son 1 haftada 25 terörist etkisiz hâle getirildi

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada son 1 haftada 25 terörist etkisiz hâle getirildiği bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halka İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda, “Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin savunma ve güvenliği için var gücüyle çalışmaya, daha büyük daha güçlü bir Türkiye için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye devam etmektedir.

Artan bir etki ve yoğun bir baskıyla devam eden, tehditleri sınırlarımızın ötesinden başlamak üzere bertaraf etmeyi öngören terörle mücadelemiz, terörizmin tüm biçim ve tezahürlerine karşı kesintisiz sürmektedir.

Bu kapsamda başarıyla icra edilen operasyonlarla Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil;

Son bir haftada 25 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Böylece, 1 Ocak 2024’ten bugüne kadar 193’ü Irak’ın, 290’ı Suriye’nin kuzeyinde olmak üzere etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 483 olmuştur.

Hâlihazırda üs bölgelerinde ve hudutlarımızda zorlu iklim/arazi şartlarında kahramanlık ve fedakârlıkla görev yapan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, terörle mücadelesine tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam edecektir.

Diğer yandan Bakanlığımız, FETÖ ile mücadelesini de yeni bilgi, belge ve veriler ışığında kararlılıkla sürdürmektedir, sürdürecektir.

Suriye’de istikrarın bir an önce tesis edilmesi, Suriyelilerin emniyetli bir ortama geri dönüşleri ve normalleşmenin sağlanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir.

Hudutlarımızın güvenliğini sağlayan, yeni bir göçü önleyerek büyük bir insanlık dramının yaşanmasını engelleyen Bahar Kalkanı Harekâtı’nın 4’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet; kahraman gazilerimize sağlıklı ve mutlu ömürler diliyoruz.” İfadelerine yer verildi.
 

Bakmadan Geçme