Son 1 haftada 87 terörist etkisiz hâle getirildi

Millî Savunma Bakanlığında haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda terör ve FETÖ ile mücadelede kararlılık ve Cumhuriyetin 100. Yılı vurgulandı.

Millî Savunma Bakanlığının faaliyetlerine ilişkin olarak haftalık basın bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirilen toplantıda şu bilgiler paylaşıldı:

“Öncelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı bir kez daha yürekten kutluyoruz. Millî Savunma Bakanlığı olarak Cumhuriyetimizin 100'üncü yılının haklı gurur, mutluluk ve coşkusunu milletimizle birlikte gerçekleştirdiğimiz;

100 savaş gemisiyle İstanbul Boğazı’nda donanma tarihimizin en büyük geçit töreni,

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerimizin gösteri ve selamlama uçuşları,

Ankara’da Mehteran Birliğimizin marşlarıyla Cumhuriyetimizin kuruluş yılına atfen 1.923 personel ile yürüyüş,

Törenler, sergiler, konserler, spor müsabakaları, liman ziyaretleri ve ağaç dikimi başta olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok anlamlı ve özel etkinlikle kutladık.

Bu vesileyle nice yüzyıllara uzanacak Cumhuriyetimizi bizlere armağan eden başta Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Millî Mücadele kahramanlarımız olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

Ayrıca Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle, Anıtkabir'e akın eden ve yeni ziyaretçi rekorunu kıran 1 milyon 182 bin 425 ziyaretçimiz ile yoğun kalabalıktan dolayı ziyaret gerçekleştiremeyen tüm halkımıza bir kez daha şükranlarımızı sunuyoruz.

Son 1 haftada 87 terörist etkisiz hâle getirildi

Millî Savunma Bakanlığının tüm birlik ve kurumları ülkemizin ve vatandaşlarımızın savunma ve güvenliğini sağlamak için kendisine tevdi edilen tüm görevleri azim ve kararlılıkla yerine getirmeye, daha büyük ve daha güçlü bir Türkiye için büyük bir şevk ve gayretle çalışmaya devam etmektedir.

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ terör örgütleri olmak üzere millî birlik ve beraberliğimiz ile bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeye karşı mücadelesini yurt içinde ve sınır ötesinde; terörü kaynağında yok etme anlayışıyla kesintisiz bir şekilde ve kararlılıkla sürdürmektedir.

Bu kapsamda, Irak ve Suriye’nin kuzeyi dâhil; son bir haftada 87 terörist etkisiz hâle getirilmiş, böylelikle etkisiz hâle getirilen terörist sayısı bu yıl içinde 1.802’ye, 24 Temmuz 2015’ten bugüne kadar ise 39 bin 145’e ulaşmıştır.

Yine, Irak’ın kuzeyinde başarıyla icra edilen Pençe-Kilit Harekâtı’nda bugüne kadar 630 terörist etkisiz hâle getirilmiş, değişik çaplarda toplam 1.373 silah ve 766 bin 339 mühimmat ele geçirilmiş, 2.460 mayın/el yapımı patlayıcı (EYP) tespit ve imha edilmiş, 771 mağara/sığınak kullanılamaz hâle getirilmiştir.

Derinliği 1 km olan mağara tespit edildi

Son olarak Pençe-Kilit bölgesinde devam eden operasyonlar ve arama-tarama faaliyetlerinde; çok sayıda odası bulunan, odalar dâhil derinliği 1 kilometre olan, tünel geçiş yerleri betonla güçlendirilmiş ve 3 ayrı girişi olan bir mağara tespit edilmiştir.

Burada etkisiz hâle getirilen iki teröristten birinin, Gri Liste’de olduğu tespit edilmiştir.

Ayrıca mağarada çok sayıda yaşam malzemesi, mühimmat, termal şemsiye, elektrik kablosu, jeneratör ve patlayıcı ele geçirilmiştir.

Tespit edilen mühimmat ve malzemeler METİ Timlerimiz tarafından kontrollü bir şekilde imha edilmiştir.

Terör inlerini bir gece ansızın yerle bir etme azim ve kararlılığımız; artan bir etki ve yoğun bir baskıyla sürecek, gereken yer ve zamanda terör yuvaları yok edilmeye devam edilecektir.

Suriye’de 23 terörist etkisiz hâle getirildi

Diğer taraftan Suriye’de harekât alanlarımızda oluşturulan güvenlik ve huzur ortamını bozmaya yönelik yıl içerisinde gerçekleştirilen 425 taciz ve saldırı girişimine gerekli karşılık verilerek 23’ü son bir haftada olmak üzere 1.321 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.

Hudutlarda 561 şahıs yakalandı

Teknolojik vasıtalarla desteklenmiş fiziki güvenlik tedbirleri ve tesis edilen çok katmanlı emniyet sistemi ile korunan hudutlarımızda;

Son bir haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 561 şahıs yakalanmıştır. Bu şahıslardan 5’i FETÖ terör örgütü mensubudur. 2 bin 452 şahıs ise hududu geçemeden engellenmiştir.

Böylece yıl içerisinde hudutlarımızdan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 10 bin 974’e yükselmiştir. Bu şahıslardan 394’ü FETÖ mensubu olmak üzere toplam 560 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

Hududu geçemeden engellenen kişi sayısı da 182 bin 129 olmuştur.

FETÖ ile mücadele sürüyor

Yeni bilgi, belge ve veriler ışığında hassasiyetle devam eden FETÖ terör örgütü ile mücadelemiz karalılıkla sürmektedir.

Bölgesel ve küresel barış ve istikrara katkı sağlamayı sürdürüyoruz.” denildi.
 

Bakmadan Geçme