- Haberler
- Eğitim
- Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm: Finans, denetim ve iyi uygulama örnekleri konferansı
Sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşüm: Finans, denetim ve iyi uygulama örnekleri konferansı
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü tarafından Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri konulu konferans düzenlendi.
KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Haluk Pınar, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özdeş Çermik, Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz, Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı, panelistler, iş insanları akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan konferans açılış konuşmaları ile devam etti.
Konferansın açılış konuşmalarını yapmak üzere kürsüye gelen Tekstil Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Korkmaz “21. yüzyılda hammadde ve enerji sıkıntıları uluslararası ticaretin, iş gücü piyasalarının ve toplumların yaşam biçimlerini etkileyen devasa bir dönüşümü de beraberinde getirmiştir. Özellikle tekstil sektöründe ‘kullan at’ felsefesiyle şekillenen tüketim alışkanlıkları ciddi çevresel sorunlara yol açmaktadır. Konferansımızın sürdürülebilir bir gelecek için atılacak adımlara ve yeni fikirlere vesile olmasını dilerim.” dedi.
Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Özdeş Çermik ise, “Düzenlemiş olduğumuz ‘Sürdürülebilirlik ve Yeşil Dönüşüm: Finans, Denetim ve İyi Uygulama Örnekleri’ konulu konferans ile sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımların sektörlere nasıl entegre edilebileceğini tartışmak ve iyi uygulama örneklerini paylaşarak bu alanda faaliyet gösterecek olanlara ilham vermek üzere bilim insanları ve alanında uzman kişilerle bu konferansı tertip ettik.” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından oturum başkanlığını Tekstil Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Onur Balcı’nın yaptığı “Sürdürülebilirlik İçin Denetleme Mekanizmaları ve Önemli İpuçları” konulu ilk oturuma geçildi.
İlk oturum kapsamında Anka Danışmanlık Firmasından Sürdürülebilirlik Uzmanı ve Baş Doğrulayıcı Burcu Şimşek “Sürdürülebilirlik Raporları için Teknik Denetim” konulu, Justmaxit / Başdenetçi Duygu Keleş “Sürdürülebilirlik Raporları İçin Sosyal Denetim” konulu, Vizyon Denetim Firmasından SMMM ve Bağımsız Denetçi Samet Kola “Sürdürülebilirlik Raporları için Mali Denetim” konulu, Orhun Teknoloji Firmasından CTO ve Kurucu Ortak Bahattin Uzun “Sürdürülebilirlik için Dijital Dönüşüm ve Yapay Zekâ” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.
Konferansın “Sürdürülebilirlik İçin İyi Uygulamalar, AR-Ge Faaliyetleri ile Yeşil Dönüşüm ve Finansman Olanakları” başlıklı ikinci oturumunda ise; Zorlu Tekstil Firmasından Ar-Ge Merkezi, Kalite ve Sürdürülebilirlik Müdürü Dr. Murat Yıldırım “Entegre Bir Tekstil İşletmesi için Sürdürülebilirlik Yol Haritası” konulu sunumunu; son olarak Baykan Denim Firmasından Sürdürülebilirlik ve Yönetim Sistemleri Yöneticisi Dilek Gümüş İlhan “Denim Sektörü ve Global Markalar için Sürdürülebilirlik” konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Panelistlerin sunumlarının ardından salondaki dinleyicilerin sorularının cevaplanması ve günün anısına toplu fotoğraf çekimi ile konferans sona erdi.