• Haberler
  • Spor
  • TGGF Başkan Vekili Hopur: 400'ün üzerinde sporcu, Boyalı er meydanında ter dökecek

TGGF Başkan Vekili Hopur: 400'ün üzerinde sporcu, Boyalı er meydanında ter dökecek

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) ile Dulkadiroğlu Belediyesi iş birliğinde deprem şehitleri anısına Bertiz-Boyalı Er Meydanından Şalvar Güreşleri şampiyonası yapılacak. Turnuva hakkında bilgi veren Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkan Vekili Şahin Hopur: 'Deprem şehitlerimiz adına düzenleyeceğimiz şampiyonamıza 400'ün üzerinde sporcu katılacak.' Dedi.

Düzenlenen şampiyonalar ile gençleri müsabakalara hazırlamayı hedeflediklerini söyleyen Hopur: “Sporcular sadece antrenmanla müsabakalara katılamazlar. Maç eksiklerini giderebilmeleri için yıl içerisinde bol bol maç yapmaları lazım. Bu maçlarda ölü sezon olarak ifade ettiğimiz yaz sezonunda karakucak ve şalvar güreşleri olarak düzenleniyor. Kış sezonunda da minder güreşi olarak yapılır. Ama Karakucak ve Şallar Güreşi yıl boyunca daha çok yapılan bir faaliyet. Buradaki Dereköy'de yaptığımız şalvar güreşi Türkiye Şampiyonası'nın esas amacı depremde şehit olan güreşçilerimizin isimlerini yaşatabilmek için başlangıç yaptık. İnşallah ilelebet depremde şehit olan milli güreşçilerimiz adına devam edecek. Depremlerin üzerinden 7 ay bir süre geçti. Artık insanlarımızın normalleşmesi gerekiyor. Spor hem zihinsel olarak hem kişinin psikolojisi açısında en iyi ilaçtır. Bunları düşünerek çocuklarımızı Kur'an-ı Kerimlerle, hatmi şeriflerle yad ettik. Davullarımız cenk havası çaldı. Güreşçilerimiz de er meydanında yiğitçe güreş tuttular. Müsabakalar amacına da uygun oldu. Çok değerli Kahramanmaraşlı hemşehrilerim güreşi özlemişler. Kahramanmaraşlılar ata sporumuza, geleneklerimize sahip çıktılar. 

Hem Dulkadiroğlu Belediye Başkanımız Necati Okay beye hem de buraya gelip bizleri onurlandırarak güreşlerimize sahip çıkan Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyorum. 

İran’dan gelecek sporcularımız var

Haftaya Bertiz-Boyalı Mahallemizde aynı şalvar güreşimizi değişik sporcularla gerçekleştireceğiz. 400’ün üzerinde sporcunun katılacağını biliyoruz. Hem il dışından hem de başpehlivanlık güreşleri için İran’dan gelecek sporcularımız var. Ayrıca o bölgeden yöresel sporcularımız da bu turnuvaya renk katacaklar.

101 tane hatmi şerif indirilecek

Bu hafta sonu yapılacak güreşlerimize de inşallah yine tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi bekliyoruz. Boyalı Güreşleri Bertiz’i simgeleyen bir festival haline geldi. Yine orada eski güreşçilerimiz ve deprem şehitlerimizin anısına 101 tane hatmi şerif indirilecek. Yine Kur'an'ı Kerimler okunacak. Cazgırlarımız salavatlama yapacak. Buruk da olsa bu geleneğimizi hem yaşatmış olacağız hem de insanlarımızı topluma eski günlerine yavaş yavaş geri döndürmeye çalışacağız. 

Biz şunu şöyle söylüyoruz. İnşallah her insanımız her bulunduğu makamda liyakatlı olduğu şeyde; yani sanayide, ticarette, bilimde, ilimde, okulda ve sporda Kahramanmaraş'ı depremden önceki halinden çok çok daha iyi hale getirme düşüncesiyle bizde bu tür faaliyetlerimizi ve organizasyonlarımızı devam ettiriyoruz. 

Türkiye'nin hemen hemen güreşte söz sahibi Tokat, Sivas, Çorum, Amasya, İstanbul, Ankara gibi illerinden katılım olacak. Ayrıca İran'dan da başpehlivanlardan katılım olacak.” İfadelerine yer verdi.

Boyalı güreşleri 17 Eylül Pazar günü Bertiz’de düzenlenecek.
 

Bakmadan Geçme