• Haberler
  • Ekonomi
  • TİM Başkanı Gültepe, 'İhracatçılarımız için yeni fırsat kapıları aralanacak'

TİM Başkanı Gültepe, 'İhracatçılarımız için yeni fırsat kapıları aralanacak'

Mali Eylem Görev Gücü'nün (FATF) Türkiye'yi, Gri Liste'den çıkarmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TİM Başkanı Mustafa Gültepe, 'Mali Eylem Görev Gücü'nün aldığı karar ülke ekonomimiz için bir dönüm noktası. 2028 ihracat hedeflerimiz çerçevesinde yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, kararın bizim için önemi büyük.' dedi.

Singapur'un iki yıl süreyle üstlendiği dönem başkanlığında bu yıl 23-28 Haziran'da 6'ncısı düzenlenen ve Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) bünyesinde faaliyet yürüten FATF Genel Kurulu tamamlandı.

Genel Kurul, Türkiye ve Jamaika'nın artık FATF'ın artırılmış izleme sürecine tabi olmayacağına karar vererek, iki ülkeyi "gri liste" olarak tabir edilen "artırılmış izleme sürecinden" çıkardı.

Genel Kurul, daha önce karşılıklı değerlendirmeler sırasında tespit edilen stratejik karapara aklama ve terörün finansmanıyla mücadelede (AML/CFT) eksikliklerini giderme konusunda kaydettikleri ilerlemeden dolayı, Türkiye ve Jamaika'yı tebrik etti.

Mali Eylem Görev Gücü'nün aldığı karar ülke ekonomimiz için bir dönüm noktası

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, karar ile ilgili yaptığı değerlendirmelerde, Türkiye'nin gri listede yer almasının, gerek uluslararası ticaretlerini gerekse finansal piyasalarını yıpratan sorunlardan biri olduğunu ifade etti.

Türkiye'nin gri listeden çıkarılmasının, ihracatçılar ve iş dünyası için yeni fırsatlar yaratacağını belirten Gültepe, şu değerlendirmelerde bulundu: “Uluslararası bankaların ve finansal kurumların ülkemize güveni artacak. Dolayısıyla finansal işlemlerimizi rahatlatarak yabancı yatırımların ülkemize yönelmesini teşvik edecek. Mali Eylem Görev Gücü'nün aldığı karar ülke ekonomimiz için bir dönüm noktası. 2028 ihracat hedeflerimiz çerçevesinde yeni yatırımlara ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, kararın bizim için önemi büyük. Yeni yatırım fırsatları için heyecanlıyız. Kararın ülkemize ve ekonomimize hayırlı olmasını diliyorum.”
 

Bakmadan Geçme