• Haberler
  • Ekonomi
  • TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi Ankara'da bir araya geldi

TOBB Türkiye E-Ticaret Meclisi Ankara'da bir araya geldi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye E-Ticaret Meclisi Toplantısı Meclis Başkanı Ozan Acar ve Meclis Başkan Yardımcısı Senem Yavaş'ın başkanlığında, Meclisten sorumlu TOBB Yönetim Kurulu Üyeleri Selçuk Öztürk ve İbrahim Burkay'ın video konferans Ticaret Bakanlığı E-Ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa, Muafiyetler Daire Başkanı Deniz Okan Savaş, Kalite Altyapısı ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Sezen Leventoğlu ve AB Teknik Mevzuat Daire Başkanı Göksu Tülümen'in fiziksel katılımlarıyla Ankara'da gerçekleştirildi.

Toplantı, E-Ticaret Daire Başkanı Çağatay Yasin Karaboğa’nın E-Ticaret Kanunu uyum süreçlerine ilişkin bilgi vermesiyle başladı.

Akabinde, Muafiyetler Dairesi Başkanı Deniz Eren Okan Savaş tarafından e-ihracat gümrük süreçlerindeki güncel değişiklikler hakkında sunum gerçekleştirdi.

AB Pazarına Erişim ve Ürün Güvenliği Mevzuatlarına ilişkin bilgilendirme ise Kalite Altyapısı ve Piyasa Gözetimi Daire Başkanı Sezen Leventoğlu ve AB Teknik Mevzuat Daire Başkanı Göksu Tülümen tarafından aktarıldı.

Toplantının devamında, e-ticaret sektörünü ilgilendiren vergi mevzuatındaki değişiklikleri üzerine Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Mahmut Sütçü başkanlığında bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Bakmadan Geçme