• Haberler
  • Gündem
  • Tunceli'de gelen acı haber yürekleri dağladı: 4 şehit

Tunceli'de gelen acı haber yürekleri dağladı: 4 şehit

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde görev esnasında zırhlı aracın devrilmesi sonucu 4 askerimizin şehit olması, tüm Türkiye'de derin bir üzüntüye neden oldu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile duyurulan acı olay, vatanın dört bir yanına ulaştı. Şehit olan jandarma uzman çavuşlar Ömer Eroğlu, Mehmet Aykanat, Orhan Burak Büyükçaylı ve jandarma uzman onbaşı Doğan Kızılateş'in ailelerine şehadet haberleri verilirken, gözyaşları sel oldu. Yaralanan Jandarma Astsubay Çavuş Muhammet Koyuncu ise hastanede tedavi altına alındı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Aykanat, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde dünyaya gelmişti. Babasını üç yıl önce kaybeden Aykanat, vatana olan bağlılığı ve görev aşkıyla tanınıyordu. Annesi Reşide Aykanat’a şehadet haberi sağlık ekipleri eşliğinde ulaştırıldığında evin önünde derin bir sessizlik hakim oldu. Kısa süre sonra kurulan taziye çadırı ve asılan Türk bayrakları, acının büyüklüğünü gözler önüne serdi.

Tokat’ın yiğit evladı Jandarma Uzman Onbaşı Doğan Kızılateş, genç yaşına rağmen vatan sevgisiyle dolu bir Mehmetçikti. Bekar olan Kızılateş’in ailesine haberin verilmesiyle birlikte baba ocağında büyük bir yas başladı. Anne Gülten Kızılateş, acı haberi Konya’da bulunduğu sırada aldı. İki ablası olan şehidimiz, dualarla sonsuzluğa uğurlanacak.

Zonguldaklı Jandarma Uzman Çavuş Ömer Eroğlu ise dört kardeşiyle birlikte büyümüş, her zaman vatanı için canını vermeye hazır bir asker olarak tanınmıştı. Evli olan Eroğlu’nun şehadet haberi, Ereğli ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Evine asılan Türk bayrağı, köy halkının da desteğiyle adeta bir bayrak denizine dönüştü.

Isparta’nın gururu Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı, görev yaptığı her yerde disiplini ve cesaretiyle biliniyordu. Ailesine ulaştırılan acı haberle birlikte Isparta’da da taziye çadırı kuruldu. Anne Ayşe ve baba Osman Sacit Büyükçaylı, oğullarının şehadet haberiyle derin bir keder yaşadı.

Türkiye tek yürek oldu

Şehitlerimizin haberlerinin ardından Türkiye genelinde başsağlığı mesajları yağdı. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar, bu büyük acının her kesim tarafından derinden hissedildiğini gösterdi. Devletin en üst kademelerinden yapılan bu açıklamalar, Türk milletinin bu kahraman evlatlarına olan minnettarlığını bir kez daha gözler önüne serdi.

Memleketlerinde son yolculuklarına uğurlanacaklar

Şehitlerimiz, memleketlerinde düzenlenecek törenlerle ebediyete uğurlanacak. 

Osmaniye, Tokat, Zonguldak ve Isparta, kahraman evlatlarını sonsuzluğa uğurlarken vatan toprakları bir kez daha bu yiğitlerin kanlarıyla sulanacak.

Tüm Türkiye, bu büyük acıda tek yürek olup şehitlerine sahip çıkarken, vatan sevgisinin ve millet olma bilincinin en büyük nişanesi olan şehitlerimizi sonsuz bir minnetle anıyoruz.

Bakmadan Geçme