Türk Kızılay, Kahramanmaraş'ta 'Bu ramazan sensiz olmaz' dedi

Bu ramazan sensiz olmaz sloganıyla, Türkiye genelinde 8,8 milyon kişiye ulaşmayı hedefleyene Türk Kızılay'ı, Kahramanmaraşlı depremzedeler için iftar programı düzenledi.

Kahramanmaraş Milli İrade Meydanı’nda düzenlenen iftar programına Vali Mükerrem Ünlüer’in Eşi Dr. Selma Ünlüer’in yanı sıra Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, şef Mehmet Yalçınkaya, Kurum Müdürleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Ramazan ayının manevi atmosferinde geçen programda vatandaşlar, şef Yalçınkaya tarafından hazırlanan iftar menüsüyle oruçlarını açtı.

Ramazan boyunca 4 milyon kişilik iftar vermeyi hedeflediklerini aktaran Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, "Son depremzede evine gidip yastığa başını huzurla koyana kadar bir buradayız. Biz nasıl Gazze'ye gemi gönderirken aracıyız diyorsak burada da biz aracıyız. Aslında milletimizin yardımlarını buraya ulaştırmaya çalışıyoruz. Dolayısıyla buradan bu kazanların kaynamasına sebep olan bağışçılarımızda teşekkür etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Programda, Türk Kızılay Kahramanmaraş İl Başkanlığı ekipleri ve gönüllüler, çocukların yüzlerini boyadı, oyun oynadı, pamuk şeker dağıttı.

Bakmadan Geçme