• Haberler
  • Gündem
  • Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu 2. Toplantısı gerçekleştirildi

Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu 2. Toplantısı gerçekleştirildi

Afet risk politikalarının oluşturulmasında tüm kesimleri dâhil eden Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu kamu, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel sektör, medya ve yerel yönetimlerden temsilcilerin katılımıyla AFAD Başkanı Vali Sayın Okay Memiş'in başkanlığında bir araya geldi.

İlki 21 Ağustos 2020’de düzenlenen ve pandemi dolayısıyla ara verilen platformun ikincisi 13 Ekim 2023 ‘de Afet Risk Azaltma Haftası etkinlikleri kapsamında AFAD Başkanlığı Yönetim Merkezinde AFAD Başkanı Sayın Vali Okay Memiş’in yaptığı açılış konuşması ile başladı.

Platformda; afet ve acil durumlara ilişkin olarak ülke düzeyinde tehlikelerin anlaşılması, önlenmesi, toplumun afetlere duyarlılığının artırılması, risk azaltma çalışmalarının sürekliliğinin sağlanması, risk azaltmanın her düzeyde plan, politika ve programlara entegrasyonunu amaçlıyor.

İlk toplantısını 2020 yılında Sendai Çerçevesi’nin 1. Önceliği olan “Afet Riskini Anlamak” teması ile gerçekleştiren “Türkiye Afet Risklerinin Azaltılması Platformu, ikinci toplantısı için temasını Sendai Çerçevesi’nin 2. Önceliği olan “Risk Yönetişimini Güçlendirmek” olarak belirledi.

Platform, afet risk yönetişiminde karşılaşılan sorunlar, çözüm önerileri ve platform toplantısı sonrası çalışması öngörülen çalışma grupları hakkında görüş, öneri ve tekliflerin alınması ile son buldu.
 

Bakmadan Geçme