• Haberler
  • Ekonomi
  • Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası üst fonu kuruldu

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası üst fonu kuruldu

Türkiye ekonomisinin gelişimini hızlandıracak önemli bir adım atıldı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Mayıs ayında duyurduğu üst fon yapısına ilişkin çalışmalar tamamlanarak nihai aşamaya gelmiş durumda. Bu kapsamda, Türkiye Kalkınma Fonu bünyesinde 50 milyon ABD Doları büyüklüğünde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'nun kuruluşuna dair protokol, 10 Temmuz 2024 tarihinde Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası arasında imzalandı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kurulan üst fona 35 milyon ABD Doları tutarında kaynak aktarımı taahhüdünde bulunuldu. Bu büyük yatırım, Türkiye'nin orta vadeli ekonomik hedefleri doğrultusunda yüksek katma değerli alanlara kaynak aktararak girişim sermayesi ekosisteminin gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Bakan Şimşek, yapılan bu yatırımın kaldıraç etkisiyle Türkiye’nin teknolojik gelişimi ve ekonomik büyümesine ivme kazandıracağını belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Bakanımız Mehmet Şimşek tarafından hazırlıklarının nihai aşamaya geldiği Mayıs ayında duyurulan üst fon yapısına ilişkin çalışmalar tamamlanmıştır. Bu çerçevede, Türkiye Kalkınma Fonu bünyesinde 50 milyon ABD Doları büyüklüğünde Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu’nun kuruluşuna dair protokol, Bakanlığımız ile Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası arasında 10/07/2024 tarihinde imzalanmış, kurulan üst fona Bakanlığımız tarafından 35 milyon ABD Doları tutarında kaynak aktarımı taahhüdünde bulunulmuştur.

Kurulan üst fon ile Orta Vadeli Program hedeflerimiz çerçevesinde yüksek katma değerli alanlara kaynak aktarılarak girişim sermayesi ekosisteminin gelişmesine ve bu alanlarda mal ve hizmet üreten işletmelerin büyümesine destek olunacaktır. Yapılan yatırımların, kaldıraç etkisiyle ülkemizin teknolojik gelişimi ve ekonomik büyümesine ivme kazandırması hedeflenmektedir.” İfadelerine yer verildi.

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası Üst Fonu'nun kurulması, Türkiye ekonomisinin daha da güçlenmesine ve teknolojik alanda önemli gelişmeler kaydedilmesine olanak tanıyacak. Bu adım, Türkiye’nin ekonomik büyümesini ve kalkınmasını destekleyecek önemli bir yatırım olarak dikkat çekiyor. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın bu stratejik hamlesi, Türkiye’nin ekonomik geleceğine duyulan güvenin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.
 

Bakmadan Geçme