• Haberler
  • Yaşam
  • Türkiye kavruluyor! 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Türkiye kavruluyor! 53 yılın sıcaklık rekoru kırıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Türkiye'nin son 53 yılın en sıcak temmuz ayını geride bıraktığını açıkladı. Ülke genelinde aşırı sıcaklıklar rekor seviyelere ulaşırken en yüksek sıcaklık 45.9 derece ile Cizre'de kaydedildi. En düşük sıcaklık ise Erzurum'da 5.2 derece olarak ölçüldü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, temmuz ayında Türkiye’de son 53 yılın en yüksek sıcaklığının ölçüldüğünü söyledi.

Bakan Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün verilerine göre son 53 yılın en sıcak temmuz ayını yaşadık. En yüksek sıcaklık ise 45.9 derece ile Cizre’de, en düşük sıcaklık 5.2 derece ile Erzurum’da tespit edildi. Önümüzdeki hafta pazartesi gününden itibaren de hava sıcaklıkları artmaya devam edecek. Bu nedenle vatandaşlarımızdan daha tedbirli olmalarını rica ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yüksek sıcaklıklar sürecek

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün gelecek hafta ile ilgili verilerine göre, Türkiye’nin kıyı kesimlerinde mevsim normallerinin 1 ila 3 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rapora göre, Marmara bölgesinin güney kesimleri, İç Ege, Akdeniz Bölgesinin iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz Bölgesinin iç kesimleri ve Doğu Anadolu Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu Bölgesinin kuzey kesimlerinde mevsim normallerinin 4 ila 8 derece üzerinde seyredeceği belirtiliyor.

Yüksek sıcaklıklar sebebiyle, kronik rahatsızlığı olan vatandaşların, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere günün en sıcak saatleri olan 11.00-16.00 arasında açık alanlarda bulunmaktan kaçınması gerektiği vurgulandı.

Bakmadan Geçme