Türkiye'nin Gönüllüleri Buluşması tamamlandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Dünya Gönüllüler Günü dolayısıyla Şule Yüksel Şenler Vakfı tarafından düzenlenen Afet ve İnsani Yardım Gönüllülüğü Türkiye'nin Gönüllüleri Buluşmasına katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın katılımı ile Sancaktepe Belediyesi Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde düzenlenen programa İçişleri Bakanı Yerlikaya ile birlikte Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, Şule Yüksel Şenler Mütevelli Heyeti ve Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Şahin Usta ve AFAD Başkanı Okay Memiş katıldı.

Gönüllülük faaliyeti yapan kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarına ait stantların ziyaret edilmesinin ardından Bakan Yerlikaya, programda konuşma yaptı.

Gönülleri de imar eden bir anlayıştan geliyoruz

Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarda yaşadığımızı unutmamamız gerektiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Bu medeniyetlerin kimi yaptığı yıkımlarla, kimi de yaptığı imarlarla bir seda bıraktı bu âlemde. Sahip olduğumuz kültür, medeniyet değerlerimiz, inancımız ecdadımızı hep imara yönlendirdi. Bu imar, sadece yapıların inşası değildi, gönüllerin de imarıydı. Diyor ya bizim Yunus: ‘Ben gelmedim dava için, benim işim sevi için, dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.’ İşte mensubu olmaktan büyük onur duyduğumuz Türk-İslâm medeniyeti; dil, din, ırk ayırt etmeksizin herkese, Ademoğlu’nun gözünün değdiği her şeye iyilik yapmış, hayırseverlik anlayışıyla hareket etmiştir.” diye konuştu.

Vakıf Kültürümüz ülkemizin dört bir yanında yaşatılıyor

Hayırseverlik anlayışının camilerde kuşlar için yapılan yuvalarda bile görüldüğünü kaydeden Bakan Yerlikaya, yapılan tüm ince hareketlerin altında “vakıf kültürünün” olduğuna işaret etti. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti: “Bu vakıflar; kimi zaman yolda kalana bir sıcak oda, bir tas sıcak çorba, kimi zaman yetimi barındıran bir yurt, kimi zaman da yoksulu güldüren yuva oldu. Kanadı kırık göçmen bir kuşun tedavisiyle de ilgilendi bu kurumlar, gelinlik çağındaki kızların çeyizleriyle de. Dün böyleydi, bugün de vakıf kültürümüz, hamdolsun, ülkemizin dört bir yanında yaşatılmaya devam ediyor. Özünde yardımlaşma ve dayanışma duygusu bulunan vakıflarımız; birbirinden önemli hizmetleri üstlenirken, günümüzde de modern devletlerin yaptığı çok sayıda kamusal görevi gönüllülük esasıyla üstleniyorlar. Hiç şüphesiz Onursal Başkanlığını Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin yaptığı Şule Yüksel Şenler Vakfımız da bunlardan biridir.”
 
Bu vakıf adına layık olmak için büyük bir özveriyle çalışıyor

Bakan Yerlikaya, Şule Yüksel Şenler’in hatırasına sahip çıkmak ve örnek şahsiyetini geleceğin teminatı olan gençlere anlatmak ve aktarmak amacıyla kurulan vakfın artık çok geniş kitlelere hitap ettiğini ifade ederek, “Bu vakıf, birçok alanda gerçekleştirdiği projelerle adını taşıdığı Şule Yüksel Şenler’e layık olmak için büyük bir özveriyle, gayretle çalışmalarına devam ediyor. Biliyoruz ki Şule Yüksel Şenler’in toplumumuzdaki, ülkemizdeki yeri çok ama çok müstesnadır. Saygıdeğer Hanımefendi’nin ifadeleriyle ‘O, herkesin Şule ablasıydı. O, fikir ve gönül dünyamızın yıldızıydı.’ Kendisi her zaman direnişin ve dirilişin sembolü olmuştu.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!