• Haberler
  • Kültür
  • Türkiye'nin kütüphanecilikte ilk fikir maratonu IDEATHON başlıyor

Türkiye'nin kütüphanecilikte ilk fikir maratonu IDEATHON başlıyor

Türkiye'nin kütüphanecilik alanındaki ilk fikir maratonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 11-12 Aralık 2023 tarihlerinde Ankara'da düzenleniyor.

Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü tarafından TOBB Kreatif Endüstriler Meclisi ile iş birliği içinde ve Ankara Kalkınma Ajansı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK Akademi) ve Sosyal İnovasyon Ajansı’nın destekleriyle düzenlenecek Kütüphanecilik Fikir Maratonu (Ideathon) 11-12 Aralık 2023 tarihlerinde iki gün sürecek. En yüksek puanı alan fikir ve projelerin ödüllendirileceği bu maraton Ankara’da, TOBB İkiz Kuleler Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilecek.

Kütüphane kurumunu odağına alacak olan Kütüphanecilik Fikir Maratonu 21. yüzyılın bilgi gereksinimlerine uygun olarak, teknolojiye dayalı, yeniliklere kaynaklık eden, kapsayıcı ve sürdürülebilir kütüphanelerin oluşturulmasına yönelik fikir ve projeleri ortaya çıkarmayı ve uygulamaya geçirmeyi hedefliyor.
 
Bilgi teknolojileri, dezavantajlı grupların bilgi gereksinimleri ve erişilebilirlik, geleneksel kütüphane hizmetlerine yeni yaklaşımlar ile yaşam boyu öğrenme ve sargın eğitimin desteklenmesi ana temalarına ilişkin fikir ve projelerin kabul edildiği fikir maratonuna 100’ün üzerinde başvuru yapıldı. Yapılan başvurular arasından yapılan seçim sonucunda fikir maratonuna katılacak 10 takım belirlendi. 

Final Yarışması’nda takımlar ile alanlarının en önde gelen isimlerinden oluşan mentörler grubu iki gün boyunca beraber çalışarak fikirlerini geliştirecek ve projelerine son halini verecekler. Mentörler takımlara, fikirlerini optimum seviyeye çıkarabilmeleri ve sunumlarını güçlendirmeleri için de destek olacaklar.

12 Aralık 2023 Salı günü jüri önünde final sunumlarını gerçekleştirecek takımlar aynı zamanda fikir ve projelerini ilgili kamu kurum ve kuruluşları, girişimciler ve yatırımcılar ile de buluşturma imkanını yakalayacaklar.
 

Bakmadan Geçme