Türkiye ve Kuveyt arasında imzalar atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında 'Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı' imzalandı. Anlaşma ile Türkiye, Türk inşaat şirketlerinin Kuveyt Devleti'ndeki yeni şehir geliştirme projelerine katılmalarını destekleyip teşvik edecek.

Türkiye'ye resmi ziyaretleri kapsamında bu sabah Ankara’ya gelen Kuveyt Devlet Emiri Şeyh Mişal El Ahmed El Cabir El Sabah ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle düzenlenen törende, iki ülke arasında 6 anlaşma imzalandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kuveyt Devleti Konut İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanlığı arasında da “Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı” imzalandı. Bakan Mehmet Özhaseki ve Kuveyt Maliye Ekonomik İşler ve Yatırım Bakanı Anwar Ali Abdullah Al-Mudhaf’ın imza attığı anlaşma ile; iki ülke arasında konut refahı, yeni şehir gelişimi, konut inşaatı ve altyapı alanlarında iş birliği yapılacak, bilgi birikimleri paylaşılacak.  Ayrıca, Türkiye, Türk inşaat şirketlerinin Kuveyt Devleti'ndeki yeni şehir geliştirme projelerine katılmalarını destekleyip teşvik edecek.

Şehirlerin ihyası ve altyapı alanındaki tecrübelerimizi paylaşacağız

Bakan Mehmet Özhaseki konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri el Sabah başkanlığında düzenlenen iş birliği anlaşmalarını töreninde, mevkidaşı ile birlikte imzaladıkları "Konut Refahı ve Altyapısı Alanında Mutabakat Zaptı"nın Türkiye için hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Bakan Özhaseki açıklamasında, “Dost ülke Kuveyt ile imzaladığımız Mutabakat Zaptı ile; ülkelerimiz arasında konut refahı, yeni şehir gelişimi, konut inşaatı ve altyapı alanlarında iş birliği yapacak; bu çerçevede konut yapımı, şehirlerin ihyası ve altyapı alanındaki tecrübelerimizi paylaşacağız. Böylece konut yapımında dünyada söz sahibi olan ülkemizin bilgi ve birikimini de Kuveytli kardeşlerimize aktaracağız.” ifadelerini kullandı.


 

Bakmadan Geçme