Türkoğlu Belediyesi'nden eğitime büyük destek

Türkoğlu Belediyesi, eğitime verdiği destekle dikkat çeken projelerine bir yenisini ekledi. 'İlk Çantam' projesi kapsamında, ilçedeki 44 mahallede bulunan 49 ilkokulda 1. sınıfa başlayan toplam 2000 öğrenciye çanta ve kırtasiye seti dağıtıldı. Eğitim hayatlarının ilk günlerinde öğrencilere moral ve motivasyon kazandırmayı amaçlayan bu proje, veliler tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Türkoğlu Belediyesi'nden eğitime anlamlı destek

Projeyle ilgili düzenlenen törende, Türkoğlu Kaymakamı Mustafa Nevzat Mercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Mustafa Kemal Hakverdi, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ramazan Çetin ve Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca öğrencilere kırtasiye setlerini takdim etti. Çantaların içerisinde kalem, defter, boya seti gibi temel ihtiyaç malzemeleri yer alırken, çocukların eğitim hayatına daha kolay ve motive bir başlangıç yapmaları hedeflendi.

Başkan Mehmet Karaca'dan anlamlı mesaj

Türkoğlu Belediye Başkanı Mehmet Karaca, projeye dair yaptığı açıklamada, eğitimin kendileri için her zaman öncelikli olduğunu vurguladı. 

Başkan Karaca, “İlk Çantam projemizle bu yıl 2000 öğrencimize okula başlama sevincinde destek olmayı amaçladık. Çocuklarımızın eğitim hayatının ilk adımını atarken yanlarında olmak bizim için büyük bir mutluluk. İçinde kırtasiye malzemeleri olan bu çantalarla hem ailelerimize ekonomik anlamda bir katkı sağlamayı hem de çocuklarımızı motive etmeyi istiyoruz. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize her zaman destek olacağız ve eğitim yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz." dedi.

Karaca, ilçede eğitim alanında yapılan yatırımların toplumsal kalkınmaya olan etkisine de değinerek, "Çocuklarımızın başarısı, ilçemizin ve ülkemizin geleceği için hayati önem taşıyor. Onların eğitimlerine katkı sunmak, bizim sorumluluğumuz. Bu projeyle çocuklarımızın eğitim hayatlarına güzel bir başlangıç yapmalarını sağlarken, ailelerimizin üzerindeki ekonomik yükü de bir nebze olsun hafifletiyoruz." ifadelerini kullandı.

Eğitim yatırımları devam ediyor

Türkoğlu Belediyesi’nin sadece bugünün öğrencilerini değil, yarının liderlerini yetiştirme hedefiyle hayata geçirdiği bu tür projeler, ilçedeki eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor. Başkan Mehmet Karaca'nın liderliğinde yürütülen eğitim projeleri, geleceğin teminatı olan çocuklara daha iyi bir gelecek hazırlamayı hedefliyor.

Başkan Karaca, eğitimin yanı sıra ilçenin genel kalkınmasına katkıda bulunan birçok projeyi hayata geçirirken, toplumun tüm kesimlerine hitap eden sosyal, kültürel ve altyapı yatırımlarıyla da adından söz ettiriyor. Özellikle eğitim alanında sunduğu desteklerle, çocukların daha donanımlı ve başarılı bireyler olarak yetişmelerini sağlamaya yönelik adımları hız kesmeden devam ediyor.
 

Bakmadan Geçme