Türkoğlu'ndaki 4 okul Mesleki Eğitim Merkezi'ne dönüştürüldü

Türkoğlu Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, ilçede bulunan 4 Meslek Lisesi'nin Mesleki Eğitim Merkezi olarak değiştiğini duyurdu.

3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu'nda yapılan yeni düzenleme ile mesleki eğitim merkezine kayıt yaptıran tüm öğrencilere büyük imkanlar tanınıyor.

81 İlde yöneticiler, ailelere mesleki eğitim konusunda rehberlik hizmeti sunmaya devam ediyor.

Mesleki Eğitim Merkezi’ne kayıt yaptıran bir öğrenci, okurken aylık yaklaşık 1.275 lira ücret alacak. Üç yılın sonunda kalfa olanların ücreti 2 bin 125 liraya yükseliyor. Bu ücretlerin tamamı devlet tarafından ödenecek. Ayrıca tüm öğrenciler, iş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı da sigortalanacak.

İlçede bulunan 4 Meslek Lisesi’nin Mesleki Eğitim Merkezi olarak değiştirdiklerini ifade eden Türkoğlu Kaymakamı Hersanlıoğlu: “En az ortaokul mezunu olmak kaydıyla yaş sınırı olmadan yıl boyunca kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt olan 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerimize 1.275 TL, 12’nci sınıf öğrencilerimize 2 bin 125 TL ücret ödenmektedir. Bir gün okula diğer günler işletmeye giderek hem meslek lisesi diploması hem de iş yeri açma belgesi alabilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme