• Haberler
  • Eğitim
  • TYB Kahramanmaraş Şubesinden 'Serdar Yakar'la Söyleşi' programı!

TYB Kahramanmaraş Şubesinden 'Serdar Yakar'la Söyleşi' programı!

Türkiye Yazarlar Birliği Kahramanmaraş Şubesi, 'Serdar Yakar'la Söyleşi' programı düzenliyor.

TYB Kahramanmaraş Şubesinden 'Serdar Yakar'la Söyleşi' programı!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kahramanmaraş’ın tarihi ve edebî birikimi ile ilgili çalışmalarıyla bilinen Araştırmacı-Yazar Serdar Yakar’la yapılacak olan ve Mehmet Yaşar ile M. Raşit Küçükkürtül’ün oturumu yöneteceği söyleşi programı, 22.02.2019 Cuma günü saat 19.30’da Kahramanmaraş Öğretmenevi yanında bulunan ‘Kıraathane’de gerçekleştirilecek.

 

Serdar YAKAR Kimdir?

 

Kahramanmaraş’ta 1965 yılında doğdu. İlk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra 1983’de kazandığı Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1987’de mezun oldu.

 

İlk yazı çalışmaları Erciyes dergisinde 1983’de yayınlandı. Üniversite öğrencilik yıllarında “Huruc” dergisini çıkardı. Milli Gazete’de “Gençlik” ve “Kültür Sanat” sayfaları hazırladı. “Kadın ve Aile” ve “Gül Çocuk” dergilerinde Yazı İşleri Müdürü, Timaş Yayınları’nda Editör olarak çalıştı.

 

1992 yılında memleketine dönerek Kahramanmaraş Belediyesinde memur olarak göreve başladı. Bir süre Belediye Özel Kalem Müdürlüğü görevini vekaleten yürüttü. 1993 yılında atandığı Yazı İşleri Müdürlüğü görevini aralıksız olarak 12 yıl sürdürdü. Aynı zamanda Belediye Memurları Sendikası (BEM-BİR-SEN)’in şube başkanlığını da yaptı.

 

Bu arada Yazı İşleri Müdürü ve Encümen üyesi olarak görev yaptığı “28 Şubat sürecinde” siyasi olarak yargılanıp 73 gün tutuklu kaldı.

 

Birçok sivil toplum kuruluşunun üyesi veya kurucuları arasında yer aldı. 2003 Şubatında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans programını tamamlayarak “Yerel Yönetimlerde Alternatif Hizmet Sunma Yöntemleri: Kahramanmaraş Belediyesi Örneği” adlı çalışması ile “Kamu Yönetimi Uzmanı” unvanını aldı.

 

15.12.2004’de Kahramanmaraş Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğüne kurucu müdür olarak atandı.

 

Kahramanmaraş yerel mahkemelerinde Belediyecilikle ilgili adli davalarda Bilirkişilik yaptı.

 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanması ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde Kültür Sanat ve Turizm Şube Müdürü olarak atandı. 10.07.2015 tarihi itibari ile de Kütüphaneler ve Müzeler Müdürü olarak görevlendirildi. 25.07.2017 tarihinde bu görevi iptal edilerek önce Özel Kalem Müdürlüğü emrinde, sonra da Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde görevlendirildi.

 

Yazı çalışmaları; ulusalda; İslam, İlim ve Sanat, Altınoluk, Kadın ve Aile, Gül Çocuk, Sur, Mavera, Yedi İklim ve Şehir ve Kültür dergilerinde, yerelde ise; Uzunoluk, Kurtuluş, Dört Mevsim Maraş ve Alkış gibi dergilerde yayınlandı.

 

Bir gurup arkadaşıyla birlikte kurduğu Ukde Basın Yayın ve Organizasyon bünyesinde haftalık “Ukde Haber” gazetesi ve “Kurtuluş” dergilerini çıkardı. Kitap yayıncılığı yaptı. Yerel yayın yapan Yunus TV’de haftalık “Ukde Sanat Edebiyat” programları hazırladı.

 

Kahramanmaraş’ın değerleri üzerine yapmış olduğu çalışmaları kitaplaştırdı. Ortak ve müstakil olarak yayınladığı kitap sayısı 50’ye ulaşmıştır.

 

Evli ve dört çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!