Üniversite öğrencilerinin tercihi KSÜ oldu!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) 2024 tercih sonuçlarının açıklanması ile birlikte Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin (KSÜ) doluluk oranları da belli oldu.

KSÜ lisans ve ön lisans eğitimi düzeyinde tüm bölüm ve programlarında yüzde yüze yakın doluluk oranına ulaştı. Bu yıl ön lisans eğitiminde yüzde 102.5, lisans eğitiminde yüzde 96, genel doluluk oranında ise yüzde 99.77 doluluk oranlarına ulaştı.

Üniversitemizin normal kontenjanı 5226 idi. Ancak deprem kontenjanı, okul birincileri kontenjanı ve 34 yaş üstü kadın kontenjanı ile birlikte toplam kontenjanımız 7240 oldu. Bu kontenjanların 6864’üne yerleşim oldu.

Aynı zamanda bu yıl ilk defa öğrenci alacak olan İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde Felsefe Bölümü ve Ziraat Fakültesinde Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. 

YKS sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım, KSÜ olarak her yıl eğitim kalitemizi daha da artırarak öğrencilerimizin daha nitelikli bir eğitim alması için çaba gösteriyoruz. YKS sonuçlarına göre ulaşmış olduğumuz bu doluluk oranları, öğrencilerimizin üniversitemize olan inancının ve eğitim kalitemizin bir göstergesi. Bölüm ve programlarımızın tamamına yakınının neredeyse tam doluluk oranına ulaşması bizler için mutluluk verici. Bu başarıda emeği geçen akademik ve idari personelimize teşekkür ediyorum” dedi.

Üniversiteye yerleşen adaylara Rektör Yasım’dan tebrik mesajı

YKS sınavında gösterdiği başarıdan dolayı tüm adayları tebrik eden KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım “Sevgili gençler üniversitemize hoş geldiniz. Göstermiş olduğunuz başarıdan dolayı sizleri tebrik eder başarılarınızın devamını dilerim. Sizlerin yetişmesinde emeği bulunan başta aileleriniz olmak üzere tüm eğitimci arkadaşlarımıza en kalbi şükranlarımı sunarım.

Siz gençlerimizi, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmenin sorumluluğunu taşıyan üniversitemizde görmekten onur duyuyoruz. Üniversitemiz, kurulduğu 1992 yılından bugüne 32 yıllık akademik tecrübesi, nitelikli personeli, güçlü teknolojik alt yapısı, zengin kütüphanesi, 70’i aşkın öğrenci topluluğuyla yüzlerce akademik, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, açık/kapalı spor tesisleri, kafeterya ve alışveriş merkezleri ile sizlere iyi bir eğitim hayatı sunmaktadır.” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin 2024-2025 Akademik Yılına hazır olduğunu vurgulayan Rektör Yasım “Yeni akademik yılın şimdiden ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bir kez daha sınavda başarı gösteren gençlerimizi kutluyorum. Kaliteli ve huzurlu bir eğitim hayatı geçirmeniz için bütün imkânlarımızı seferber ettiğimizi ve sizleri aramızda görmekten mutluluk duyduğumuzu bilmenizi istiyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme