• Haberler
  • Kültür
  • Usta isimler, Kitap ve Kültür Fuarı'nda okurlarıyla buluşuyor

Usta isimler, Kitap ve Kültür Fuarı'nda okurlarıyla buluşuyor

Kahramanmaraş 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı'nda usta isimler Melih Tuğtağ, Şair Nurullah Genç ve Murat Doğan kültür sanat dostlarıyla bir araya geldi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı; imza günü, söyleşi ve panel etkinlikleriyle hız kesmeden devam ediyor. 

Anadolu’nun en büyük fuarında bugün imza günü ve söyleşi etkinliklerinde usta kalemler Murat Doğan ve Melih Tuğtağ Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde edebiyatseverlerle bir araya geldi. 

Çocuk edebiyatı üzerine ilgi çekici tespitlerini paylaşan Yazar Tuğtağ, “Kahramanmaraş kitap okuma kültürü açısından ülkenin en avantajlı yerlerinden biri. Kültür endüstrisine kattığı, kültür dünyamıza kattığı pek çok isim var. Bu isimler arkalarından pek çok varis bıraktılar. Onlar da edebiyat bayrağını taşımayı devam ettiriyorlar. Bu da okur profiline yansıyor. Bu kadar yazarı yetiştiren bir yerde okur olmaması beklenemez. Fuardaki ilgi de bunu kanıtlar nitelikte. Kahramanmaraş’ta olmaktan, okurlarımızla buluşmaktan çok mutluyuz” açıklamalarında bulundu.

Toplamda 210 yayınevi ile 350 yazar ve şairin katılımıyla gerçekleştirilen Anadolu’nun en büyük kitap fuarında usta kalemlerin ve alanında uzman isimlerin konuk olduğu imza günü, söyleşi ve panel etkinlikleri de okurlarla buluşuyor.

Türk edebiyatına Rüveyda, Denizin Son Martıları, Yanılgı Saatleri ve Hüznün Lalesidir Dünya gibi pek çok eser kazandıran, “Yağmur” adlı şiiriyle tanınan Şair Nurullah Genç, fuarda düzenlenen söyleşi ve imza günü etkinliğinde kitapseverlerle bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen etkinlikte Şair Genç; erdemli insan yetiştirmek konusu özelinde, edep ve edebiyat kavramlarına değinerek; okurları için kendi şiirlerinden seslendirdi.

“Edebiyat Dünyasının en ayrıcalıklı şehri”

Şair Nurullah Genç program sonrası yaptığı açıklamada, “Biz nicelikten ve kemiyetten artık niteliğe ve keyfiyete de ulaşmak mecburiyetindeyiz. Yani gelen kardeşlerimiz okuyacak, kendilerini eğitecek. Onlar yenilerini getirecek. O niceliği arttıracak. Nicelik niteliğine hizmet edecek ve inşallah bir süre sonra bu kitap fuarları ülkemiz insanının ciddi manada ilmi irfanı ve hikmeti konusunda bir değişime sebep olacak. Benim bugün Kahramanmaraş'ta gördüğüm programı dikkatli bir şekilde çıt çıkarmadan dinleyip buradan giden insanlar için fayda tezahürü olacak kanaatindeyim. Edebiyat dünyasının en ayrıcalıklı şehirlerinden birindeyiz” diye konuştu.

“Şiir Kahramanmaraş için bir gelenek”

Kahramanmaraş’ın şiir ve edebiyat için bir ekol oluşturduğunu ifade eden Şair Genç, “Burası çok büyük şairler yetiştirmiş bir şehir. Onlardan bazılarıyla yakın dostluğum da oldu. Gelenek uzun yıllar içerisinde çok ciddi bir devrim olmadıkça ortadan kalkmaz. Şiir geleneği de böyle bir gelenektir. Bazı şehirlerimizde şiir sanat, edebiyat gelenek halinde yaşamaya devam eder. Bunun faydası şudur, orada büyüyen yetenekli çocuklar o gelenek içerisinde büyüme ve yeşerme imkânı bulurlar. İşte Kahramanmaraş böyle bir şehir. Burada yetenekli bir delikanlının ya da bir genç kızımızın büyük şair ya da yazar olmak gibi bir imkânı var. Çünkü burası buna müsait” dedi.

Bakmadan Geçme