'Uyum Mahalle Buluşmaları-18' Kahramanmaraş'ta yapıldı!

Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanlığı ve AKADDER iş birliği ile düzenlenen 'Uyum Mahalle Buluşmaları'nın 18.si Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi.

Yerel halk ve yabancıların bir araya geldiği buluşmaya; Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu, Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı, AKADDER Temsilcisi Zeynep Nurdoğan, Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Harun Demirkol çok sayıda bürokrat, yerel halk ve yabancı misafirin katıldı.

 

Programın açılışında konuşan Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu şöyle konuştu: “Yaklaşık bir yıldır uyum faaliyetleri kapsamında Göç İdaresindeki tüm personelimizle yollarda çalışmaya devam ediyoruz. Göç zor bir serüvendir. Ülkemizde olduğu gibi dünyanın birçok yerinde kadın göçmen sayılarının erkeklerden daha fazla olduğunun farkındayız. Kendini göç serüveni içerisinde bulan kadın ve çocuklar için zor bir serüvendir, zor bir yaşamdır göç. Göçmen kadının göç sebepleri ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ve tüm kurum ve kuruluşlarla beraber çalışmalar yapmaktayız.”

 

Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi Pınarbaşı: “ Suriye savaşı ile birlikte bu 8 yılda birçok hikâye ile tanıştım. Suriyeliler yüzyıllarca adalet ve merhamet duygusu olan ülkemize sığındılar. Ülkemizde doğan şuana kadar 450 bine yakın çocuk 650 bine yakın ilköğretim ve ortaöğretim çocuğu, 20 bin civarında ise üniversite ve iktisat öğrencisi bulunmaktadır. Bunların entegrasyon ve uyumu sağlanıp sürece dahil edilerek misafir kardeşlerimizin aidiyet bilinci tahsis edilmeli ve ülkemize katkıları sağlanmalıdır.” Şeklinde konuştu.

 

AKADDER Temsilcisi Zeynep Nurdoğan ise konuşmasında: “ Suriye ile Türkiye arasında bulunan, Halep ile Gaziantep arasında, İdlib ile Kahramanmaraş, Şam ile İstanbul arasında ne çok yol vardır hâlbuki birbirimizi tanımak için bizi bir araya getiren şey keşke savaş olmasaydı keşke bu kadar acı bir buluşma olmasaydı. Bugün bu mahallelerde hep birlikteyiz artık misafirimiz değil yakın komşumuz, arkadaşımız, akrabamız oldunuz. Bu memleket için ne yapabilirim sorusuna hep birlikte düşünceler ve cevaplar aramalıyız.” dedi.

 

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Harun DEMİRKOL uyum etkinliklerindeki katılımcı yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Açılış konuşmalarının ardından Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Göç Uzmanı Mustafa Salihpaşaoğlu’nun bilgilendirme sunumu yaptığı etkinlikte, Liyakat Derneği Başkanı Zekeriya el HAMAD de başarı hikâyesini anlattı.

 

Programda ayrıca, AKADDER tanıtım sinevizyonu, Mahalle filmi gösterimi, Doğru Bilinen Yanlışlar ve Geçici Koruma Kapsamındaki Suriyelilerin Hak ve Yükümlülükleri video gösterimi ile Suriyeli çocuk tarafından şiir dinletisi gerçekleştirildi.

 

Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu programın ardından Rıdvan Hoca Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Seyfi PINARBAŞI’yı makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürü Harun DEMİRKOL ile birlikte İl Göç İdaresi Müdürlüğünü de gezen Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu İl Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgi alarak denetimlerde bulundu.

 

Yerli ve yabancı toplum arasındaki bağların güçlendirilmesi ve her iki toplumun bir araya gelmesini sağlayacak bir sosyal ortamın oluşturulması amacıyla düzenlenen "Uyum Mahalle Buluşmaları" başka illerde de devam edecek.

Bakmadan Geçme

Gazetecin - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!