Vali Ünlüer, '30 Ağustos, şanlı tarihimizde bir dönüm noktası'

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Vali Ünlüer, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi, “Şanlı tarihimizde bir dönüm noktası olan ulusumuzun bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya ilan eden 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde, tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti; hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Milletimiz bu zaferle; milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulmayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir. Bu büyük zafer ve anlamı mücadele tüm mazlum milletlere de örnek teşkil etmiştir.

30 Ağustos Zaferi, önemli bir askeri başarı olmanın yanında milletimizin sarsılmaz azminin, sahip olduğu üstün iradenin, vatan ve millet sevgisinin, eşsiz kahramanlığın, güçlü birlik ve beraberliğin de unutulmaz sembolüdür.

Bizler de 30 Ağustos’u bizlere kazandıran şanlı ecdadımızın mirasçısı olarak demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, her alanda çağdaş medeniyetler seviyesine taşıma gayretinde olmaya devam edeceğiz. Milletçe elde ettiğimiz başarılar ve ülkemizin geldiği seviye, yolumuzun açık olduğunun en önemli göstergesidir. Büyük hamleler gerçekleştiren Türkiye, geleceğe umutla bakmakta ve güvenle yoluna devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, bu toprakları bizlere vatan yapan tüm ecdadımızı, bugüne kadar mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, şanlı ordumuzun ve aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.”
 

Bakmadan Geçme