Vali Ünlüer, Kahramanmaraş'ta devam eden hastane inşaatlarını inceledi

Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, kentte yapımı devam eden sağlık yatırımlarını yakından takip etmeye devam ediyor. Bu kapsamda Vali Ünlüer, Sağlık Bakanlığı tarafından inşa edilen 400 yataklı Acil Durum Hastanesi ve 600 yataklı Ferhuş Sağlık Kompleksi'nin inşaat alanlarında incelemelerde bulundu. Ziyaret sırasında İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Vehbi Şirikçi ve inşaatı üstlenen firma yetkilileri tarafından bilgilendirilen Vali Ünlüer, her iki projenin son durumu hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Vali Ünlüer, yaptığı açıklamada 6 Şubat depremlerinin Kahramanmaraş’ın sağlık altyapısına verdiği ciddi hasarlara dikkat çekerek, "Depremin ardından Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü kapsamlı çalışmalar, ilimizdeki sağlık hizmetlerinin kalitesini yeniden inşa etmeyi hedefliyor. Yeni hastanelerin tamamlanmasıyla birlikte Kahramanmaraş’ın sağlık altyapısı daha güçlü hale gelecek." dedi.

Vali Ünlüer, Acil Durum Hastanesi’nin tamamlandığında şehrin acil sağlık ihtiyaçlarını hızla karşılayabileceğini, Ferhuş Sağlık Kompleksi'nin ise geniş yatak kapasitesiyle bölgedeki sağlık hizmetlerinin kalitesini artıracağını ifade etti. Ünlüer, ayrıca her iki hastanenin de en son teknolojiyle donatılacağını ve bu sayede bölge halkına modern ve kaliteli sağlık hizmeti sunulacağını belirtti.

Deprem sonrası sağlık yatırımları

Sağlık yatırımlarının önemine vurgu yapan Ünlüer, Kahramanmaraş'ın afet sonrası yeniden toparlanma sürecinde sağlık altyapısının güçlendirilmesinin temel öncelikler arasında yer aldığını belirtti. 

İnşaatların belirlenen takvim çerçevesinde ilerlediği ve tamamlandığında sağlık sektöründe büyük bir açığı kapatacağı ifade edildi. Vali Ünlüer’in ziyaret ettiği inşaat alanlarında, hastanelerin yılsonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.
 

Bakmadan Geçme