Yargı hizmetlerinde de yapay zeka kullanılacak

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'un Ümraniye ilçesinde silahlı saldırı sonucu 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz'ın şehit olmasıyla ilgili 'Milletimizin huzurunu bozmaya çalışan suç şebekeleriyle tavizsiz mücadelemizi kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.' diye konuştu. Bakan Tunç, yargı hizmetlerinde de yapay zekanın kullanılacağını söyledi.

Bakan Tunç, Antalya'nın Kemer ilçesinde yeni yapılacak adalet sarayının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Ümraniye'de hain saldırı sonucu şehit olan polis memuru Şeyda Yılmaz'a, Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diledi.

Adalet Bakanı Tunç, olayla ilgili İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli soruşturmanın başlatıldığını da bildirdi.

Vatandaşın yargıya güvenini en üst noktaya çıkarmanın gayreti içerisinde adalet saraylarında teknolojinin tüm imkanlarını kullandıklarını, yapay zekayla ilgili çalışmaların da devam ettiğini bildiren Tunç, yapay zekanın yargı hizmetlerinde kullanılabileceği alanların oldukça fazla olduğunu dile getirdi.

İstanbul Havalimanı'nda bir mahkeme kurulmasını sağladıklarını ifade eden Bakan  Tunç, "Vatandaşlarımız orada adliyeye gitmeden, hızlı bir şekilde ifadesinin alınabilmesi ve mağdur olmaması, uçağa yetişebilmesi için orada sistem kurduk. İkinci bir sistemimizi de Antalya Havalimanı'nda kurduk. Görüntülü duruşma yoluyla ifade alınabilir hale geldi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğinde 22 yıldan bu yana eser siyaseti yaptıklarını anlatan Adalet Bakanı Tunç, siyasetlerinin merkezinde hep insan olduğunu vurguladı.

İstikrarlı kalkınma hamleleriyle ülkenin 81 vilayetini eserlerle donatarak, büyüttüklerini bildiren Tunç, "Ülkemizin huzurunu kaçırmak isteyen her türlü şer şebekesiyle mücadele ettik. Ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlerle ve her türlü terör örgütünü bu ülkeden silinceye kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz." dedi.
 

Bakmadan Geçme