Yarısı Bizden kampanyasında yeni adım

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul'un dönüşümü için başlatılan Yarısı Bizden kampanyasında yeni bir adımı daha açıkladı. Bakan Kurum, 'Alan bazlı büyük dönüşümlerde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz' dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Başakşehir’de Sosyal Konut ve Kentsel Dönüşüm Projeleri Anahtar Teslim Töreni'ne katıldı. Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 12 yıl önce başlatılan kentsel dönüşüm seferberliğiyle İstanbul’un 963 mahallesinde, 905 bin evin ve dükkanın dönüştürüldüğünü, 39 ilçede 180 bin konut ve iş yerinin dönüşümünün devam ettiğini belirtti.

Bakan Murat Kurum, Yarısı Bizden kampanyasını güncellediklerini belirterek şu bilgileri verdi: Vatandaşımız kararını verecek, biz de desteğimizi sunacağız, afetlere hazır bir İstanbul’u vatandaşımızla el ele inşa edeceğiz. Tıpkı deprem bölgesindeki kardeşlerimizle olduğu gibi İstanbul’da da tam bir devlet-millet iş birliğini, birlik ve beraberliğini hayata geçireceğiz. Şimdi, vatandaşımız dönüşümden en güzel şekilde faydalansın diye yeni bir adım daha atıyoruz. Alan bazlı büyük dönüşümlerde, site dönüşümlerinde vatandaşımız uzlaşma sağlamışsa Bakanlık olarak hemen devreye giriyoruz. TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle dönüşümü başlatıyoruz.

TOKİ eliyle 1 milyon 400 binden fazla konut inşa ettik

Bugüne kadar İstanbul’da TOKİ eliyle çoğunluğu sosyal konut olan 1 milyon 400 binden fazla konut inşa ettiklerini ifade eden Bakan Murat Kurum, Başakşehir’de 2 farklı alanda daha kentsel dönüşüm çalışmalarını başlatacaklarını duyurdu.

Ankara ve İstanbul’un bekleyen talepleri kalmadı

Bakan Kurum, Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarının ziyaretleriyle ilgili de konuştu: Halk için acilen yapılması gerekenleri hep birlikte istişare ettik. İtfaiye, zabıta ve personele dair taleplerini karşıladık. Artık Bakanlığımızda bekleyen herhangi bir talepleri kalmamıştır. Biz belediye başkanlarından, hiçbir bahanenin arkasına sığınmadan işlerine odaklanmalarını bekliyoruz. Gelin hep birlikte, İstanbul’un ve tüm şehirlerin meselelerine odaklanalım, şehirlerimizi başta deprem olmak üzere her alanda geliştirelim, güzelleştirelim.

Tören sonunda, İstanbul’un Başakşehir ilçesinde Kayapark Sakura Evleri Güvercintepe ve Şahintepe Kentsel Dönüşüm Projeleri ile Yuvam Bahçeşehir Sosyal Konut Projesi kapsamında 1.479 konut ve 79 iş yerinin anahtar teslim süreci başlatıldı.
 

Bakmadan Geçme