• Haberler
  • Asayiş
  • Yine yolcu otobüsü kazası! 6 kişi öldü 33 kişi yaralandı

Yine yolcu otobüsü kazası! 6 kişi öldü 33 kişi yaralandı

Bugün sabah saatlerinde Kastamonu çıkışında meydana gelen şehirlerarası yolcu otobüsü kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, 3'ü ağır 33 kişi de yaralandı.

Kaza, bugün saat 05.50 sıralarında Kastamonu çıkışında meydana geldi. İstanbul'dan Sinop'a gitmekte olan bir şehirlerarası yolcu otobüsü, henüz belirlenemeyen bir nedenle devrildi. Kazada 6 kişi hayatını kaybederken, 3'ü ağır 33 kişi de çeşitli derecelerde yaralandı.

Olay yerine çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Yaralılar, Kastamonu'daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yetkililer, yaralıların durumunun ciddiyetini değerlendirmeye devam ediyor.

Kazanın nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmazken, yetkililer soruşturmanın başlatıldığını belirtti. Kazanın detaylı bir incelemeye tabi tutulacağı ve sorumluların belirlenerek gerekli adımların atılacağı ifade edildi.

Kazayla ilgili taziye mesajı paylaşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadelere yer verdi, “Bugün saat 05.50 sıralarında Kastamonu çıkışında İstanbul-Sinop seferini yapan şehirlerarası yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu maalesef 6 kişi hayatını kaybetti, 3’ü ağır 33 kişi de yaralandı.

Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. 

Bütün sürücülerimize sesleniyorum. Aşırı hız ve bir anlık dikkatsizlik büyük acılara neden olabiliyor. Lütfen trafik kurallarına harfiyen uyalım.”
 

Bakmadan Geçme