• Haberler
  • Diğer
  • Yurt dışında yaşayan Türkler için ortak işbirliği

Yurt dışında yaşayan Türkler için ortak işbirliği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Maltepe Üniversitesi arasında yurt dışında yaşayan Türklere dair ortak çalışmalar yapılmasına ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

Maltepe Üniversitesi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında imzalanacak olan işbirliği protokolü imza töreninde konuşan Bakan Işıkhan, “Hızla küreselleşen dünya, hangi ülkede yaşarsa yaşasın, arada coğrafi mesafeler olsa dahi toplumların kader birliği içerisinde hareket etmesinin gerekliliğini ortaya koyuyor. Tabi değişen bölgesel güç dengeleri ve gelişen teknik araçlarla birlikte bu ortak hareketin imkanı her geçen gün daha da kolaylaşıyor. Dünyanın neresinde bir ihtiyaç sahibi görse imdadına koşan bir ülke, koruyup kollayan büyük bir medeniyetin mirasçıları olarak, yurt dışında yaşayan soydaşlarımız, vatandaşlarımız elbette bu kabiliyetin nimetlerinden yararlanan grupların başında geliyor. Bu hususta özellikle yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve sorunlarıyla ilgilenme noktasında ülkemiz oldukça ilerlemiş durumda.” dedi.

Bu protokol, yurt dışına yaşayan vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olacak

Bakan Işıkhan, Maltepe Üniversitesi’nin bilgi ve birikimiyle, Bakanlığın politikaları ve çalışmalarının bir araya gelerek yurt dışındaki vatandaşların sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarına daha somut adımlar atmayı hedeflediklerini dile getirerek; “Çeşitli sebeplerle dünyanın dört bir yanında yaşamını sürdüren soydaşlarımızın ve vatandaşlarımızın en büyük destekçisi olarak, bu protokolle temel hedefimiz, sahada tespit edilen ihtiyaçlara ve sorunlara yönelik, disiplinler arası araştırmalar yürütmek, projeler, sempozyum ve çalıştaylar gerçekleştirmektir. Bu anlamda, hem milli bilincimize hem de küresel gücümüze katkı sağlayacağına inandığım bu iş birliği protokolü vesilesiyle Maltepe Üniversitesi’ne göstermiş olduğu gayret ve yapacağı çalışmalardan ötürü şimdiden teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Biz de bu konuda çalışma alanımıza giren, üzerimize düşen ne varsa yapacağız.” Şeklinde konuştu.

Yönetim anlayışının asli şiarı olan istişare ve mutabakat kültürüyle mevcut sorunların çözümüne katkı sağlayacak her türlü çalışmayı birlikte gerçekleştireceklerini söyleyen Bakan Işıkhan, “Bu işbirliği protokolünün, yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın hayatlarına olumlu katkılar yapmasını temenni ediyorum. Protokolümüzün yurtdışında yaşayan Türkler başta olmak üzere, tüm taraflara ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.” Dedi.

Bakmadan Geçme