• Haberler
  • Asayiş
  • Zehir tacirlerine büyük darbe: 911 kg uyuşturucu ele geçirildi

Zehir tacirlerine büyük darbe: 911 kg uyuşturucu ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına, bunların satışını yapanlara ve sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 'Narkoçelik-24' operasyonlarının sonuçlarını açıkladı. Jandarma tarafından 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 911 kg uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 83 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, 28'i tutuklandı, 17'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı ve 5'inin işlemleri sürüyor.

Bakan Yerlikaya, "Ülkemizi zehir tacirlerinden ve sokak satıcılarından temizlemeye kararlıyız. Aydınlık geleceğimiz olan gençlerimizi zehirlemelerine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda İl Jandarma Komutanlıkları tarafından Adıyaman, Ağrı, Antalya, Bingöl, Diyarbakır, İstanbul, Aydın, Erzurum, Ankara, Van, Mersin, Kırklareli ve Gaziantep olmak üzere 13 ilde operasyonlar düzenlendi.

Jandarma tarafından 13 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 911 kg uyuşturucu madde, 10 milyon 995 bin adet kök kenevir ve kök skunk ile 13 bin adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlarda 83 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanırken, 28'i tutuklandı, 17'si adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı ve 5'inin işlemleri sürüyor.
 

Bakmadan Geçme