• Haberler
  • Asayiş
  • Zehir tacirlerine operasyon! 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

Zehir tacirlerine operasyon! 1 ton uyuşturucu madde ele geçirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, uyuşturucu madde imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik 'Narkoçelik-41' operasyonlarında, 967 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildiğini açıkladı.

Türkiye genelinde 57 ilde düzenlenen "Narkoçelik-41" operasyonları kapsamında, zehir tacirlerine ve uyuşturucu madde imalatçılarına karşı büyük bir darbe indirildi. 

Kahramanmaraş da dahil olmak üzere bu operasyonlarda toplamda 967 kilogram uyuşturucu madde ve 5 milyon 857 bin 520 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Operasyonlar sırasında 644 zehir taciri ve sokak satıcısı yakalanarak adalete teslim edildi.

Cumhuriyet Başsavcılıkları ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın koordinasyonunda yürütülen operasyonlara, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 1.603 ekip, 4.127 personel, 25 hava aracı ve 41 narkotik dedektör köpeği katıldı. Operasyonlar Aksaray, Bursa, Ankara, İstanbul, Gaziantep, Balıkesir, İzmir, Nevşehir, Şırnak, Malatya, Manisa, Şanlıurfa, Bingöl, Adana, Diyarbakır, Konya, Uşak, Batman, Mersin, Bolu, Samsun, Denizli, Yozgat, Antalya, Hatay, Tekirdağ, Çanakkale, Çankırı, Yalova, Eskişehir, Kocaeli, Afyonkarahisar, Erzurum, Van, Adıyaman, Çorum, Karaman, Trabzon, Kahramanmaraş, Kayseri, Sakarya, Burdur, Giresun, Isparta, Kilis, Zonguldak, Osmaniye, Aydın, Ordu, Karabük, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, Siirt, Elazığ ve Muğla’da gerçekleştirildi.

Uyuşturucuya karşı yürütülen bu kararlı mücadele, özellikle gençlerin korunması adına toplumda geniş bir yankı uyandırdı.

Bakmadan Geçme