1001 ÇABA ve TEKNOÇABA Projeleri değerlendirildi

6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisiyle sarsılan 11 ildeki üniversitelerdeki akademisyenler, AR-GE ekosistemine katkı sağlamak ve bölgedeki firmaları desteklemek amacıyla TÜBİTAK tarafından başlatılan 1001 ÇABA ve TEKNOÇABA projeleri değerlendirme toplantısında bir araya geldi.

Toplantıda, TÜBİTAK'ın deprem sonrasında bölgeye hızlı destek sağladığı, 1001 ÇABA programına 17 üniversiteden 1495 proje başvurusu geldiği ve şu ana kadar 172 projenin desteklendiği ifade edildi.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, esnek bir yönetim modeli benimsediklerini ve bölgedeki teknoloji odaklı gelişime desteklerinin devam edeceğini belirtti.

TÜBİTAK TEYDEB Başkanı Mehmet Aslan, yaptığı sunumda TÜBİTAK 1501 ve 1507 TEKNOÇABA Programları'na 156 proje başvurusu yapıldığını ve kabul edilen 34 proje hakkında bilgi verdi.

ARDEB Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nurper Güz ise toplantıda deprem sonrası oluşturulan yeni destek programlarına dair detayları paylaştı.

Toplantıya Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinden (KSÜ) kabul edilen projelerin yürütücü ve araştırmacılarından Prof. Dr. Kadir Saltalı, Prof. Dr. Cuma Akbay, Prof. Dr. Ali Arda Işıkber, Doç. Dr. Zümrüt Hatice Şekkeli, Doç. Dr. İnci Fatma Kurtulgan, Dr. Öğr. Üyesi Tuğba Karabekmez Erdem, Dr. Öğr. Üyesi Alaeddin Gündeşli de katılım sağladı.
 

Bakmadan Geçme