Avrupa'nın en büyük kağıt fabrikası yarın açılıyor

Kahramanmaraş'ın gururu KİPAŞ Holding yatırımlarından birisi olan ve Avrupa'nın en büyüğü özelliğine sahip Batı Kipaş Kağıt Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın katılımlarıyla 15 Ocak 2022 Cumartesi günü (yarın) açılıyor.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük üretim tesislerinden biri olan Batı Kipaş Kağıt Fabrikası, Cumhurbaşkanı Erdoğan’nın katılımlarıyla yarın saat 13.00’de açılacak.

2017 yılında Aydın ili Söke OSB’de inşaat çalışmalarına başlanan Batı Kipaş Kağıt San. ve Tic. A.Ş. 2021 yılında devreye girdi. Yarın açılışı gerçekleştirilecek olan Batı Kipaş Kağıt tesisi 250 bin metrekaresi kapalı, toplamda 400 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterecek. Ham maddesi atık kâğıtlardan oluşacak ve ambalaj sektöründe kullanılacak yıllık 700 bin ton üretim yapacak. 

İlave yatırımlar ile birlikte 830 bin ton karton üretimi gerçekleştirilebilir. Kendi enerjisini karşılayacak olan Tesis; kâğıt makinası, enerji santrali, ham su arıtma tesisiyle atık su arıtma tesisi olmak üzere dört ana binadan oluşan fabrikanın, yüzde yüz geri dönüşümlü atık kâğıttan üretim yaparak, istihdama, ülke ekonomisine ve doğaya fayda sağlayacak. 

Dünyanın en ileri teknolojileri ile donatılan tesiste Kuşeli Karton (Dubleks ve Tripleks), Kuşeli Beyaz Testliner, Beyaz Testliner, Krafttop Testliner, İmitasyon Kraftliner, İmitasyon NSSC Fluting, HP Fluting, Testliner, Fluting, Coreboard ürünleri 90-400 gr/m2 gramaj aralığında üretim yapılacak.

200 Milyon Dolar ihracat yapma kapasitesine sahip Batı Kipaş Kağıt, 800 kişiye istihdam sağlayacak. Avrupa'nın ve Türkiye’nin en büyük kağıt fabrikası olan Batı Kipaş Kağıt, kağıtta dışa bağımlılığı bitirecek.

Bakmadan Geçme