Azerbaycan heyeti TBMM'de

Türkiye-Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov ve beraberindeki heyet ile Mecliste bir araya geldi.

Eylül ayında hayatını kaybeden Azerbaycan Milli Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı, Milletvekili Ganire Paşayeva’yı anan Şamil Ayrım, Paşayeva’yının Türkiye’de iz bırakmış bir insan olduğunu söyledi.

Bu yıl Azerbaycan’ın Eski Cumhurbaşkanı ve Ulusal Lideri Haydar Aliyev’in ölümünün 20.yıl dönümü olduğunu da hatırlatan Ayrım, Aliyev’in görevi boyunca çok önemli işlere imza attığını söyledi.

Haydar Aliyev’in göreve geldiği dönemde çok karışık bir ortam olduğunu ifade eden Ayrım, Aliyev’in Azerbaycan’ın uluslararası alanda tanınması, Azerbaycan gazının dünya pazarına aktarması ve Bakü-Tiflis boru hattının temelini atılması gibi önemli işlere imza attığını ifade etti. 

Dostluk Grubu Başkanı Ayrım, konuşmasını Haydar Aliyev’in “Türkiye ve Azerbaycan’ı birbirine öyle bağladık ki kimse koparamayacak” sözlerini hatırlatarak sonlandırıldı.

Azerbaycan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ehliman Emiraslanov da Haydar Aliyev’in 2’nci kez göreve geldiğinde Azerbaycan’ı içinde bulunduğu derin krizden çıkardığını söyledi.

Emiraslanov, Azerbaycan topraklarının bağımsızlığına kavuşmasında, Türkiye’nin önemli rol oynadığını da belirtti.

Şamil Ayrım, daha sonra konuk heyet onuruna Mecliste öğle yemeği verdi.
 

Bakmadan Geçme