Bakan Bak, 'Bu çocuklarımız her şeyi hak ediyor'

İstanbul Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, 'Hedefimiz bağımlılıkla mücadele, gençlerin spor yapması, sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesi.' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen bisiklet dağıtım törenine katıldı.

Yahya Kemal Spor Merkezi'nde düzenlenen törende Bakan Dr. Osman Aşkın Bak’ın yanı sıra, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada, spor yapmanın önemini belirterek, “Bu çocuklarımız her şeyi hak ediyor. Amaçlarımızdan biri de bağımlılıkla mücadele. Aileler, çocuklarını alarak spor tesislerine gelmeli. Hem vücut sağlıklarının hem de geleceklerinin güzel ve iyi olması için onların spor yapmalarını sağlamalıyız. Bütün tesisler ücretsiz emrinizde.” ifadelerini kullandı.

İlkokullarda yetenek taraması yapıldığını hatırlatan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, "İlkokul 3. sınıftaki çocuklarımıza yetenek taraması yapıyoruz. Onları başarılı ve uygun oldukları spor dallarına yönlendiriyoruz. Türkiye'nin dört yanında okul spor kulüpleri kuruyoruz. Hedefimiz bağımlılıkla mücadele, gençlerin spor yapması, sosyalleşmesi, paylaşmayı öğrenmesi. Türkiye, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 22 yılda bir devrim gerçekleştirdi. Bu nedenle güçlü ve spor ülkesi olan bir Türkiye var." diye konuştu.

Törende yaklaşık bin çocuğa bisiklet dağıtıldı. 

Bakan Bak, kendisine armağan edilen bisikleti ise bir kız çocuğuna hediye etti.
 

Bakmadan Geçme