Bakan Bak, 'Her ilçemize tesis yapmaya devam ediyoruz'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcun içinden gelen bir lider olduğunu ve kendilerine tesisleşme anlamında büyük destek verdiğini belirterek, 'Her yere tesis yapıyoruz, o mahallemize de yüzme havuzu kazandıracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her ilçemize tesis yapmaya devam ediyoruz. İlçelerdeki bu tesislerin sayısını artıracağız.' dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, İstanbul'da Çekmeköy Belediyesi Ömerli Kamp ve Eğitim Merkezi'nin açılışına katıldı.

Tesisin açılışında Bakan Bak'ın yanı sıra Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Kaymakam Resul Çelik ile İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu yer aldı.

Açılışın ardından Bakan Bak, tesislerde incelemelerde bulundu ve halı saha kısmında penaltı atışı kullandı.

Bakan Bak, törende yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sporcun içinden gelen bir lider olduğunu ve kendilerine tesisleşme anlamında büyük destek verdiğini vurgulayarak, "Böylesine tesisleri gençlerimize kazandırmak, ülkenin dört bir yanında bizim yaptığımız en önemli işlerden bir tanesi. 40 sporcunun kamp yapabileceği, futbolcuların müsabakalar yapabileceği UEFA standartlarında bir tesis var. Küçük halı sahası ve kapalı salonu var. Bu tesisler, bu bölgenin gençlerine hayırlı olsun." diye konuştu.

Tüm ailelere sesleniyoruz; çocuklarınızı alın spor tesislerine gelin

Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak yaptıkları en önemli işlerden birisinin de bağımlılıkla ve uyuşturucuyla mücadele olduğunu anlatan Bakan Bak, "Tüm ailelere, büyüklere, annelere, babalara sesleniyoruz; çocuklarınızı alın spor tesislerine gelin. Buralarda çocuklarımıza mutlaka ve mutlaka spor yaptıralım. Düşünün bir evde uyuşturucu kullanan bir genç var. Çevresine vereceği sıkıntıyı düşünün. Bir de spor yapan çocukların olduğu, gençlerin olduğu bir ev düşünün. Gençler spor yaptıkça takdir görüyor. Dolayısıyla huzurlu bir ortam var. Bu yüzden herkesi spor tesislerine bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bakanlığın projeleriyle ilgili konuşan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, "Gençlerimiz, 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesiyle yüzme öğreniyor. Bu tarz projelerle 10 milyona yakın gencimize yüzme öğretiyoruz. Bu tesisler herkes için yapılıyor. Başkan bizden havuz istedi, Çekmeköy'e havuz feda olsun, hayırlı olsun. Her yere tesis yapıyoruz, o mahallemize de yüzme havuzu kazandıracağız. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak her ilçemize tesis yapmaya devam ediyoruz. İlçelerdeki bu tesislerin sayısını artıracağız." dedi.

Türkiye'nin Avrupa ve dünya standartlarında tesislere sahip olduğunu belirten Bakan Bak, "2023 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya ile beraber yapacağız. Türkiye, uluslararası spor organizasyonlarda her zaman tercih edilen bir ülke. Geçen yıl UEFA Şampiyonalar Ligi finalini yaptık, onun dışında birçok uluslararası organizasyonu da gerçekleştirdik. A Milli Futbol Takımı'nı tebrik ediyoruz. Onlar da grubunda lider olarak 2024 Avrupa Şampiyonası'na Almanya'ya gidiyor. Almanya zaten bizim memleketimiz gibi. Orada sanki Türkiye'de oynuyormuş gibi oynayacaklar. Güzel bir kura çektik. Onlara da başarılar diliyoruz. Yapılan yatırımlarla Avrupa şampiyonu olan A Milli Kadın Voleybol Takımı'nı da tebrik ediyoruz. Diğer branşlardaki bütün sporcularımızı tebrik ediyoruz. Hedefimiz 2024 Paris Olimpiyatları ve yine orada ay-yıldızlı bayrağımızı göndere çekeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de yapılan soykırıma karşı çıkan tek liderin Recep Tayyip Erdoğan olduğunu dile getiren Osman Aşkın Bak, "Cumhurbaşkanımız, çocuklar uyurken sessiz kalınır ama çocuklar katledilirken sesimizi yükseltmeliyiz diyor. Tüm dünyaya şunu söyleyeceğiz, Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir, özgür Kudüs, özgür Filistin, özgür Gazze. Bu soykırımı yapanları lanetliyoruz. Güçlü olmalıyız gençler. Bu bölgede güçlü bir Türkiye olmalı. Tasalanma yiğidim, zaman bizden yanadır, dünya sana düşman olsa da Çekmeköy senden yanadır, İstanbul senden yanadır, Türkiye senden yanadır. Yolun sonuna kadar Recep Tayyip Erdoğan." diyerek sözlerini tamamladı.

Bakan Bak, çevredeki diğer spor tesislerini inceledi

Çekmeköy Belediyesi Ömerli Kamp ve Eğitim Merkezi'nin açılışı sonrası Bakan Bak, çevredeki Dr. Mimar Kadir Topbaş Spor Kompleksi ve Celal Erdoğan Spor Tesisleri'ne de ziyarette bulundu.

Bakan Bak, gittiği tesislerde incelemelerde bulunarak, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi ve sohbet etti. Ayrıca Bak, gençlerle birlikte ağırlık kaldırarak spor da yaptı.
 

Bakmadan Geçme