Bakan Bak, 'Türkiye, spor devrimi yaşıyor'

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Edirne'de yeni stadyum müjdesi verdi. Kentin Balkanlar'ın spor merkezi olması için büyük çaba harcadıklarını vurgulayan Bakan Bak, 'Edirne'mize 10 bin kişilik stadyum inşa edeceğiz. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Yaşayan bir stadyum yapılacak. Kırkpınar'ın da projesi hazır. İnşallah çok kısa zamanda bu projeyi de hayata geçireceğiz' dedi.

Bir dizi programlara katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere Edirne’yi ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne'yi spor noktasında daha da yukarılara taşıyacaklarını söyledi. 

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, Edirne ziyaretinde ilk olarak amatör sporcu ve kulüp temsilcileriyle bir restoranda düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Edirne'nin çok sevdiği bir şehir olduğunu belirten Bakan Bak, Kırkpınar ve bazı spor aktiviteleri için birçok kez kentte bulunduğunu hatırlattı.

Sporun her kademesinde yer aldığını, amatör spor kulüplerinin içinden geldiği için de spor kulüplerinin yaptıkları fedakarlıkları çok iyi bildiğini anlatan Bakan Bak, çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulmasında amatör spor kulüplerinin büyük rol oynadığı vurguladı.

Bakan Bak, spora verdikleri katkılardan dolayı amatör spor kulübü yöneticilerine teşekkür ederek kulüplere her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Türkiye spor devrimi yaşıyor

Türkiye'nin dört bir yanında spora ve tesis yatırımına devam ettiklerini ifade eden Bakan Bak, şöyle devam etti: “Türkiye spor devrimi yaşıyor. Spor devrimi yaşarken de Türkiye'nin dört bir yanında başta stadyumlar, spor salonları, basketbol sahaları gibi binlerce tesis yaptık. Spor tabana yayılıyor ve artarak devam edecek. İnşallah hep beraber bu sporcularımızla bu genç nüfusun oluşturduğu dinamik yapıyla yeni şampiyonlar, yeni sporcular çıkaracağız ve yolumuza devam edeceğiz. A Milli Takımız Avrupa Futbol Şampiyonası'na gidiyor Almanya'ya. Almanya bizim evimiz zaten. İnşallah bu genç takım orada da çok güzel işler yapacak. Bunu hep beraber izleyeceğiz. Bunun dışında Grekoromen Güreş Milli Takımı ve Serbest Güreş Milli Takımı Avrupa şampiyonu oldu. Bayan Güreş Milli Takımımız Avrupa ikincisi oldu. Altın madalyalar geliyor. Final bile yapamadığınız müsabakalarda, branşlarda, okçulukta dünya şampiyonu, olimpiyat şampiyonu çıkardık. Jimnastikte dünya şampiyonu çıkardık. Avrupa şampiyonu çıkardık. İnşallah olimpiyatlara beş sporcuyla gidiyoruz.”

Yetenek taraması kapsamında 4 milyon çocuğu spora yönlendirdiklerini aktaran Bakan Bak, "Yüzme bilmeyen kalmasın" Projesi kapsamında ise 10 milyon çocuğa yüzme öğrettiklerini vurguladı.

Kırkpınar'ın projesi hazır

Bakan Bak, Edirne'ye önemli spor yatırımlarının yapıldığını belirterek yeni yatırımlar konusunda müjdeler verdi.

Edirne'nin güreşin başşehri olduğunu, dünya çapında efsane olan Kırkpınar'ı daha da zenginleştirmek istediklerini ifade eden Bakan Bak, şunları kaydetti: "Edirne'yi büyütmek, Edirne'nin turizmine, sporuna, hareket sağlamak için çaba harcıyoruz. Kırkpınar'ın projesi hazır. İnşallah çok kısa zamanda bu projeyi de hayata geçireceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı budur. Kırkpınar bir efsane, bu efsaneyi daha da zenginleştirmek için modern bir tesise kavuşturmak için hep beraber proje hazırladık. En kısa zamanda bunun çalışmalarına başlayacağız. Kentteki spor tesislerine yenilerini eklemeye devam edeceğiz. Edirne'de biliyorsunuz olimpik havuz var. Burada Avrupa şampiyonaları ve önemli müsabakalar yapılıyor. Bundan sonrada yapılmaya devam edecek. Amatör spor kulüpleri içinde bir yapılanma içerisine gideceğiz. spor kulüplerimize hizmet edecek bir spor kompleksi yapacağız. Bu tesislerde çalışmalarınızı yapacaksınız.”

25 Kasım Stadyumu'ndaki incelemelerde bulundu

Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, daha sonra 25 Kasım Stadyumu'nda incelemelerde bulundu. Bakan Bak, incelemenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki amatör spor kulüplerine destek vermeye devam edeceklerini vurguladı.

Özellikle dezavantajlı çocukları spora yönlendirmek için halı sahalar, basketbol sahaları, spor alanları yaptıklarını aktaran Bak, çocukları kötü alışkanlıklardan sporla koruyacaklarını söyledi.

Bakan Bak, Edirnespor'un bazı sorunları olduğunu, bu sorunların çözülmesi konusunda gelen talepler doğrultusunda destek verdiklerini belirtti.

Edirne'nin bir sorununun da şehrin içinde kalan eski stadyum olduğuna işaret eden bakan Bakan Bak, şunları kaydetti: “Stadyumunun yenilenmesi için talepler vardı. Tunca Spor Kompleksi'ne Edirnespor'u çok kısa sürede taşıyacağız. Orada da tesisler hazırlandı. Maçlarını orada oynayacaklar. Şehrin merkezindeki bu eski stadyumu da kente meydan olarak kazandıracağız. Başkaları, 'rant olarak kullanılacak' diye düşünmesin. Burası şehrin nefes alabileceği bir ortam olacak. Nehre doğru güzel bir projeyle kent meydanı olacak. Edirne'mize de 10 bin kişilik yaşayan stadyum inşa edeceğiz. Tüm hazırlıklar tamamlandı. Butik bir stadyum, yaşayan bir stadyum yapılacak. İçinde gençlik merkezi olacak, spor dallarına ait alt salonlar olacak. Çok güzel bir stadyumu kente kazandıracağız.”

Bakan Bak, kentin Balkanlar'ın spor merkezi olması için çok büyük çaba harcadıklarını, tesis konusunda eksiklikleri tamamlayarak her türlü desteği vereceklerini söyledi.

Bak, Mahalle Ligi Projesi”in tanıtımına katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 25 Kasım Stadyumu'ndaki incelemelerin ardından Türkiye'de ilk kez uygulandığı ifade edilen Edirne Valiliğince yürütülen Mahalle Ligi Projesi'nin Şükrüpaşa Atletizm Sahası'ndaki tanıtımına katıldı. 

Öğrencilerle voleybol ve masa tenisi oynayıp bisiklete binen Bakan Bak, bilek güreşi yaptı, top sektirdi.

Bakan Bak burada yaptığı konuşmada, Edirne Valiliğinin organize ettiği projenin tanıtımına katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Mahalle Ligi'nin güzel bir proje olduğunu belirten Bakan Bak, “Türkiye'nin dört bir yanında spora yatırımlar yapıyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde Türkiye'yi spor tesisleri açısından devrim yapan bir ülke haline getirdik. Her yerde sahalar, tesisler var. Edirne'mizin mahallelerine halı sahalar, basketbol sahaları yapacağız. Okullarımıza salonlar yapacağız. Her şey sizin için. Spor yapmaya devam." dedi.

Bakan Bak, Türkiye'nin sporcu eğitim merkezileri ve Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleriyle spor ülkesi olma yolunda kararlı ilerleyişine devam ettiğini dile getirdi.

Mahalle Ligi Projesi'nde emeği geçenlere teşekkür eden Bakan Bak, şunları kaydetti: “Yaklaşık 6 bin 500 çocuğumuz spor yapıyor. Valiliğimiz onlara spor malzemeleri verdi. Şimdi inşallah spora devam edeceğiz. Spor yatırımlarına devam edeceğiz. Belediye başkan adayımız Belgin İba başkanımıza destek istiyoruz. Edirne'ye kadın eli değsin. Belgin başkan çocukları çok seviyor, çok destek veriyor. Kulüplerin sayısının artmasını, buradan okullardaki müdürlerimize, öğretmenlerimize beden eğitimi öğretmenlerine, amatör spor kulüp yöneticilerine teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız. Sizlerle beraber güçlüyüz. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak tekrar sesleniyoruz ailelere. Diyoruz ki çocuklarınızı spor tesislerine getirin. Bizim en büyük görevlerimizden bir tanesi bağımlılıkla mücadele, alkolle, içkiyle, uyuşturucuyla mücadele onun için spora devam, enerjiye devam, maçlara devam. Antrenörlerimize ve sizlere teşekkür ediyoruz.”
 

Bakmadan Geçme