Bakan Bayraktar, İliç'te işçilerin aileleriyle buluştu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İliç'te meydana gelen toprak kaymasında heyelan altında kalan işçilerin aileleriyle iftarda buluştu. Arama çalışmalarının gece gündüz devam ettiğini, 9 maden işçisine epey yaklaştıklarını kaydeden Bakan Bayraktar, 'Öncelikli işimiz aramadır. Onun dışında şu anda hiçbir işimiz yok. Tamamen buna odaklanmış durumdayız.' dedi.

Bakan Bayraktar, İliç’te heyelanın yaşandığı maden sahasında yürütülen çalışmaları yakından inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

İftarı heyelan altında kalan işçilerin aileleri ile yapan Bayraktar, kriz merkezindeki koordinasyon toplantısına başkanlık etti.

Gece gündüz çalışıyoruz

Bakan Bayraktar, ailelerle yaptığı iftarda şunları söyledi:"Tekrar bu çalışmaları yerinden takip etmek için buradayım. Artık bir aile gibi olduk sizlerle. Gece gündüz çalışmaya devam ediyoruz. Her ne şartta olursa olsun büyük bir kararlılık içerisinde 9 kardeşimizi aramaya devam edeceğiz. Bundan hiçbir endişeniz olmasın. 

Epey yaklaştık

Sayın cumhurbaşkanımız burayı sürekli takip ediyor. Ben netice alacağımıza inanıyorum. Çünkü epey yaklaştık. Zaman zaman yağmurdan dolayı çalışmalar yavaşlıyor ama yağmur da bizim için kesinlikle mazeret değil. 

Sizlerin yanındayız

Sizlerle beraberiz, olmaya devam edeceğiz. Öncelikli işimiz budur, aramadır, onun dışında şu anda hiçbir işimiz yok, tamamen buna odaklanmış durumdayız. Biz buradayız, bakan yardımcılarım, ilgili bütün arkadaşlarımız burada. Diğer kurumlarımızdan arkadaşlar burada. Bütün ilgili arkadaşlarımızla sizlerin yanındayız. Hepinizin istediği gibi bizim de tek gayemiz, çabamız bu kardeşlerimizi bulmak."
 

Bakmadan Geçme