Bakanlıktan, koruma altındaki çocuklara özel yarışma

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel Türkiye Yüzyılı Resim Yarışması ve Türkiye'nin İkinci Yüzyılında Geleceğe Mektup Etkinliği düzenleniyor.

Türkiye Yüzyılı Resim Yarışması’na ve Türkiye’nin İkinci Yüzyılı’nda Geleceğe Mektup Yarışması’na 18 yaş altında ve halihazırda sosyal hizmet modellerinden yararlanan tüm çocuklar katılım sağlayabilecek.

Çocuklar tarafından Türkiye’nin Yüzüncü Yılında çocuk ve çocuk hakları konusunda yapılan resimler yarışacak.

Çocukların Türkiye Yüzyılı beklentileri öğrenilecek

Türkiye’nin İkinci Yüzyılında Geleceğe Mektup Etkinliği kapsamında Türkiye’nin ikinci yüzyılında, çocukların geleceklerine yönelik beklentileri ve hayallerini anlattıkları mektuplarını göndermeleri bekleniyor.

Türkiye Yüzyılı Resim Yarışması ile çocukların yaratıcı ve dinamik fikirlerini sanat ile dışa vurmasına zemin hazırlayarak, sanatın bir ifade biçimi olarak kullanılmasına olanak sağlamak amaçlanıyor.

Resim Yarışması ve Mektup Etkinliğinin başvuruları 3 Kasım 2023 tarihinde sona erecek.

Yarışmaya Türkiye sınırları içerisinde yaşayan, bakım ve koruma altındaki ve mevcut durumda sosyal hizmet modellerinden halen yararlanmakta olan 18 yaş altı tüm çocuklar başvuru yapabilecek.

Resim Yarışmasına katılarak dereceye giren çocuklardan birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye tablet, üçüncüye bluetooth kulaklık hediye edilecek.

Yarışmanın sonuçlarına internet adresinden ve Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü sosyal medya hesaplarından ulaşılabilecek.
 

Bakmadan Geçme