Başkan Adayı Dedeoğlu, kameralar karşısına çıktı ve…

İYİ Parti Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mesut Dedeoğlu, Kahramanmaraş'a her zaman hizmet etmek için çalıştığını, yeniden Kahramanmaraş'a hizmet etmek için Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olduğunu belirterek 'Nerede kalmıştık.' dedi.

Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından rojeti takılan ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Mesut Dedeoğlu, 31 Mart’ta gerçekleştirilmesi planlanan yerel seçimlerde İYİ Parti’den aday olduğunu Kahramanmaraş basın mensuplarıyla paylaştı. 

İYİ Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Dedeoğlu, 40 yıldır Kahramanmaraş’a hizmet etmeye çalıştığını, bunu Büyükşehir Belediye Başkanı olarak taçlandırmak istediğini söyledi. 

Sevdalısı olduğu Kahramanmaraş’a hizmet etmek için Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak açıklanmasının heyecan yaşadığını dile getiren Dedeoğlu: “40 yıldan beri dünyada görmediğim ülke kalmadı. O ülkelerde elime fotoğraf makinesiyle tarihi evlerin resimlerini çekmedim. Hep araştırdım, eğitimi nasıl, belediyeciliği nasıl, Turizm nasıl? O şehrin belediye başkanlığı neler yapıyor, nasıl hizmetler veriyor? Valilik neler yapıyor? Hep bunlar inceledim. Bu bilgi birikimlerimi Kahramanmaraş'a taşıyacağız. Birçok sivil toplum kuruluşları, sanayicilerimiz, iş adamlarımız, esnaflarımız, emeklilerimiz hep söyledikleri şey şuydu. ‘Ya bu memlekete o kadar hizmet ettin. Bu memleketin problemlerini biliyorsun, hatta defalarca bu memleketin kitabını yazdım. Artık büyükşehir belediye başkanı olmalısın.’ Cümleleri hala kulaklarımdan.” diye konuştu. 

Kahramanmaraş’ın asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin yaşandığını ve büyük acıların yaşandığını hatırlatan Dedeoğlu, şunları kaydetti: “Bir sürü projeler var. Ama onların hepsine bir kenara bırakıp ilk önce bu şehrin nasıl ayağına kaldıracağız? Nasıl imar düzenlemesi yapılmalı? Yeniden eski günlerimize nasıl döneceğiz? Onun derdi, telaşı düştük hep beraber. İlk önce yerde yatan o moloz yığınları ve hala yıkılmayı bekleyen binalarımız var. Onların yerine neler yapacağız? Onlar nasıl kalkar hep onun derdi telaşı içerisindeyiz. Onun organizasyonunu düşünüyoruz. Tabii ki yapılacak çok şey var ama 81 ilin içerisinde nasıl Kahramanmaraş parlayan bir yıldız olur? Nasıl Akdeniz'in tam incisi olur, her yönüyle turizmiyle, tarihiyle, gastronomisiyle, tekstiliyle, bakırıyla aklınıza gelen her türlü ürettiği ürünleriyle. Bizim niyetimiz halis. Bu memlekete hizmet adına yarışmaya ve bu proje gerçekleştirmeye hazırız. Daha önce ne demiştim ya Nerede kalmıştık. İnşallah ele ele verip belediye başkanlığına seçilmek ve bu memlekete hizmet atalarımıza laik olmak için çalışacağız.” 

Yerel seçimlerin kolay olmadığını ama başarılamayacak bir iş olmadığını ifade eden Dedeoğlu, “Genel seçimlere bakıldığında iktidar partisi yüzde 47 aldı Kahramanmaraş'ta. İktidar partisine rey vermeyen bir blok var, yüzde 53. Kendi çevremiz olsun, Kahramanmaraş halkının teveccühü olsun. Parti gözetmeden İYİ Parti'ye de rey verecekler. Kendi partililerimizin dışında her partiden rey alacağız. Bu yüzde 47’lik rey, tahmin ediyoruz ki yüzde 35 düşmesi lazım. Hesabımız, kitabımız bu. Bunu da başaracağız.” şeklinde konuştu.
 

Bakmadan Geçme