Başkan Gök: Bir kilo yem fiyatının bir litre süt fiyatını geçtiği bir Dünya Süt Günü

Kahramanmaraş Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Erdal Gök, Dünya Süt Günü dolayısıyla yazılı mesaj yayımladı. Başkan Gök mesajında: 'Bir kilo yem fiyatının bir litre süt fiyatını geçtiği bir Dünya Süt Günü' ifadelerini kullandı.

Süt sağlık için vaz geçilmez bir gıdadır diyen Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Gök: “Bu sebepledir ki sütün fiyatı herkesin ulaşabileceği bir rakam olmalıdır. Bu hedef sadece süt fiyatı için değil, bütün gıdalar için de olmalıdır. 

Sağlıklı olmak için sağlıklı beslenmek bir zorunluluktur. Bu zorunluluk kapsamında sürdürülebilir ve herkesin ulaşabileceği fiyatlarda gıda üretimi sağlayabilecek hayvancılık ve tarım için bir an önce adımlar atılmalıdır. Adımlar atılırken ülkemizin hayvancılık ve tarım ülkesi olduğu, bu sektörün de ülkemizin işsizlik yükünün azalmasında etkin rol oynadığı gerçeği asla unutulmamalıdır. 

“Süt üretmek kolay iş değil”

Ülkemizde hayvancılık sektörüne baktığımızda Aile Tipi işletmeciliğin ağırlıkta olduğu görülmektedir. Aile tipi işletmecilikte, aile bireylerinin hepsine gücü nispetinde iş düşmektedir. O yüzden süt üretmek kolay iş değil.

Artan maliyetler, azalan girdiler, sosyal güvencenin olmaması gibi zorluklar nedeniyle tüm aile bireylerine iş imkânı sunan hayvancılık sektörünün çalışanları gün geçtikçe bir bir azalmaktadır. Ahırının kapısına kilidi vuran soluğu şehirde almaktadır. Dolayısıyla sağlıklı nesiller için tehlike zilleri çalmaktadır. 

Bir an önce bu konu ile ilgili acil eylem planının yapılması kaçınılmaz olmuştur. Üretenin ve tüketenin memnun olduğu daha güzel Dünya Süt Günü kutlamak dileğiyle.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme