Başkan Okumuş: Basketbol ile ilgili hayalim var

Spora ve sporcuya her zaman destek veren ve Türkoğlu'nu spor kompleksleri ile donatan Belediye Başkanı Osman Okumuş, gazetemize yaptığı özel açıklamasında basketbolla ilgili hayalinin olduğunu söyledi.

Türkoğlu Belediyesi olarak spora verdikleri önemin altını çizen Başkan Okumuş: “Geçtiğimiz günlerde kurulan ve bal liginde mücadele edecek olan Türkoğlu Beledispor’un çalışmalara devam ettiğini söyledi.

Başkan Okumuş: “Maçlar başlayacağı hafta Pandemiden dolayı 2 ay daha uzatıldı. Mayıs sonu açıklama yapılacak. Takımımız 2005’te Beyoğlu’na yaptığımız spor kompleksinde çalışıyor. Güzel ve donanımlı bir sosyal tesisleri var. Spora 2004’ten bu yana çok önem veriyorum. Yani insanımızın, çocuklarımızın spor tesislerinde çalışmaları gerekiyor. Bizim gençliğimiz zamanlarında Türkoğlu’nda bir tane büyük ve ücretli halı saha vardı. Türkoğlu’nun 44 mahallesi buraya gelirdi. Ama şuanda beldelerde bile spor komplekslerimiz var. Beyoğlu, Kılılı, Şekeroba, Türkoğlu ve beşinci yerde Yeşilyöre’ye yapıyoruz ve 20 tane de halı sahamız var. Tabi bu kadar sosyal tesisin ve spor tesisinin olduğu yerde sporunda desteklenmesi gerekiyor. 

Futbolda daha önceki yıllarda bal liginde oynadık. Bu sene yine bal ligine çıktık. Şuanda bölgesel amatör ligde mücadele vereceğiz. İnşallah hedef koyduk. Türkoğlu Belediyespor 3. Lige çıkacak. Değerli futbol çalıştırıcısı Fethi hocamla anlaştık. Transferler yapıldı. Güzel bir takım oluşturduk ve şuan çalışıyor. Bal liginde Antep’te ki takımlarla yarışacağız ve Kahramanmaraş’ta, Elbistan ve Andırın’la yarışacağız. Ama hepsini yenip 3. Lige inşallah çıkacağız. 

Bunu yanı sıra basketbol ile ilgili bir hayalim var. İnşallah önümüzdeki yıl basketbola ağırlık vereceğiz. Basketbol sporunu daha çok sevdirip yaygınlaştıracağız. Güreşe baştan beri ağırlık veriyoruz. Pandemiden önce 13. güreş festivalin düzenlemiştik. Okçulukla ilgili 3 tane Dünya Avasım Okçuluk festivali düzenledik.  Voleybol maçlarını destekliyoruz. Çim hokeyi maçlarını destekliyoruz. Güreşte şampiyon olan güreşçilerimizi destekliyoruz. Spor komplekslerinin tamamında öğrencilerimizi Yaz spor okullarında kampa alıyoruz. Türkoğlu’nda spor alanında diğer ilçelerden tesisleşme yönünden en fazla bizim ilçemizde spor kompleksi var. İnşallah bunun karşılığında sporcu olarak alacağız.” İfadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme