Başkan Okumuş: Türkoğlu, Kahramanmaraş'ın metropol ilçelerinden biridir

Değişim, Dönüşüm ve Değer sloganı ile yola çıkan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Başkan Okumuş, 'Türkoğlu, Kahramanmaraş'ın metropol ilçelerinden biridir.' Dedi.

Türkoğlu İlçesinde yapılan yatırımları değerlendiren Başkan Okumuş: “Şekeroba Millet Bahçesi %80 oranında bitmiş durumda. İnşallah önümüzdeki üç aylık süre içerisinde 400 dönüm millet bahçesini bitirmiş olacağız.

“Türkiye’de ilçeler arasında ilk üçte bir proje”

Şekeroba sınırları içerisinde inşaa ettiğimiz Millet Bahçemizi, sadece yöre halkına değil bölgede ki mahallelere ve şehirlere de hitap edecek şekilde tasarımını yapmıştık. İçerisinde 1. etap spor tesisleri bitti. 2. etap çalışmaları bitmek üzere ve 3. etapta da AB Mülteci Fonundan kapalı spor salonuyla birlikte tamamlamış olacağız.  Buranın içerisinde 7 km civarında bisiklet yürüyüş alanları, millet konakları, çocuk oyun gurupları, dere rekreasyon projeleri, cami, kafe, halı saha, yüzme havuzu, basketbol sahası, voleybol sahası ve büyük futbol sahasını içeren devasa bir proje.

Türkiye’de ilçeler arasında ilk üçte yer alan bir prestij projesi burası. İnşallah önümüzdeki 3 aylık süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine açacağız.” Dedi.

“Beyoğlu’nda su parkı projemizi tamamladık”

Beyoğlu Su Parkını bitirdiklerinin söyleyen Başkan Okumuş: “Su parkımızda göletlerin, şelalelerin, fıskiyelerin olduğu ve rakım itibari ile yazın sıcaklarında serinleyebileceğimiz bir mekân burası. Burayı bitirdik ve açılışını yaptık. Artık köylerimize de parklar yapıyoruz. Çobantepe Mahallesine yaklaşık 20 dönüm alan üzerinde bir millet konağı, halı saha ve piknik mesire alanını bitmek üzereyiz. 

3 tane mahallemizin ortak kullanabileceği 6 tane halı saha projemiz devam ediyor. Bittiği takdirde ilçemiz içerisinde bizim bitirdiğimiz 20 tane halı saha oluyor. 4 tane spor kompleksini daha önce bitirmiştik. Geçtiğimiz ay Yeşilyöre yani Orçan Bölgesine hitap edecek 50 dönümlük bir spor komplesi ve piknik mesire alanı inşaatına başladık. Zemin çalışmaları bitti. İnşallah üst yapıya kısa zamanda başlayıp burayı da 1 sene içerisinde bitirmiş olacağız. Orçan bölgesi dediğimiz Doluca, Aydınkavak, Yenipınar, Yolderesi, Yavuzlar ve Yeşilyöre gibi mahallelerimize hitap edecek.  

Burada bizim baştan beri hayal ettiğimiz Türkoğlu, köylerde doğan insanlarımızın doymalarını ve orada ikamet etmelerini sağlamaktı. Bunun içinde her mahalleye olmasa bile birkaç mahalleye ortak mesire alanları ve spor tesisleri yapıyoruz. Grup yollarını sıcak asfalt yapıyoruz. Köy işlerinin yollarının tamamını bitiriyoruz. Fabrikada çalışan işçiler içinde bütün köylere fabrika servisleri kondu. Yani 80 bin nüfusun yaklaşık 60 bini kırsalda yaşıyor. Bu Dünyada ve Türkiye’de örnek yerleşim modellerinden bir tanesi. Köyde doğan insanlar artık orada yaşıyorlar. İlçe ve şehir merkezlerine gelmiyorlar. Bu neyi sağlıyor; büyük aile yapısı bozulmamış oluyor, psikolojileri bozulmamış oluyor. Normalde her evde birkaç kişi çalışıyorlar, servislerle fabrikalarına gidiyorlar, bu 8 saat çalışma sürecinin dışında köyünde çiftçilik ve hayvancılık işiyle de uğraşıyorlar. Yani gelirleri üçe katlanmış oluyor. Türkoğlu olarak bu açıdan başarılıyız. 

Üniversite, asfalt ve parke çalışmaları devam ediyor. 7 yıldan bu yana Hiç durmadan parke fabrikamız günde bin m2 üretim yapıyor. Bunun dışında 2 tane de ayrı yol ihalesi yaptık. Orçan bölgesine ve duble yolun altında ki mahallelerimize iki tane olmak üzere. Yani üç gurupta yol çalışmalarımız devam ediyor. Büyükşehir’in Türkoğlu merkezle Ceceli ve Bağdat baharatları arasında kulvar yolu çalışması devam ediyor. 

Türkiye’nin ilk imarlı yaylası olan Beyoğlu Kaledibi arasında ki Yoğunoluk Yaylasının asfalt çalışmaları devam ediyor. 

Pandemi ile ilgili belediyemizin tedbirleri maske, mesafe, hijyen tedbirler ile ilgili malzeme dağıtımları ve çalışmalarımız son sürat devam ediyor.” Dedi.

Bakmadan Geçme