Başkan Okumuş: Türkoğlu'nda işsizlik sorunu yok

Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, sanayileşmeyle birlikte ilçede işsizlik rakamlarının minimum seviyede olduğunu söyledi. Sanayileşmeyle birlikte konut sektörünün de önünün açıldığını ifade eden Başkan Okumuş, eğitim alanında da yenilikçi olduklarını söyledi.

Özellikle sanayileşmeye çok önem verdiklerini söyleyen Başkan Okumuş: “18 yaşına gelen insanımızı, gencimizi işsiz bırakmamak amacıyla sanayicilerimizle beraber Türkoğlu’nda her geçen gün fabrikaların sayısını artırıyoruz. Önümüzdeki 1 yıl içerisinde 2 bin 250 civarında istihdama katkı sağlayacak fabrikalar açılıyor ve bu sürekli bir şekilde devam edecek. Kahramanmaraş’ta şu anda sanayicilerin gidebileceği en büyük yerlerden bir tanesi artık Türkoğlu. 


 
Haftada birkaç tane iş adamımızı ziyaret ediyoruz. Yatırım yapmak isteyen birinci derecede Türkoğlu Belediyesine muhakkak uğruyor ve bu sayede Türkoğlu’nda işsizlik kalmadı. Dışarıdan artık işçi gelmeye başladı. 

Türkoğlu organize Sanayinin tamamını bitirdik. Gıda Organize Sanayi beş yıldan beri Büyükşehir Belediyesiyle çalışıyoruz. 800 dönüm Tarım Bakanlığının mera alanı hazine dönüştürüldü ve burası bölgenin en büyük Gıda Sanayi Organizelerinden bir tanesi olacak. Türkiye’miz biliyorsunuz özellikle birkaç şehir gastronomi alanından ön planda. Bunların en önemlilerinden bir tanesi de Kahramanmaraş. Özellikle gıda alanında hizmet veren dondurma, tarhana, baharat, biber fabrikaları, bulgur, un, dövme gibi değirmenlerin  ve makarna, çikolata, gofret gibi fabrikaların kurulabileceği Gıda İhtisas Organize inşa edeceğiz. 

Burada bittiği takdirde yaklaşık 5.000 tane istihdam sağlayacak ve aynı zamanda Hatay ve Antep sanayicilerini de burada misafir edeceğiz. Artık Türkoğlu’nu Kahramanmaraş’tan ayrı düşünemeyiz. Kahramanmaraş’la birlikte metropol ilçe Türkoğlu. Onun için çalışmalarımızı yoğun şekilde devam ediyoruz.” Dedi.

“Sanayileşme ile birlikte konut sektörünün önü açıldı”

İstihdam ve sanayileşme ile birlikte konut sektörüne ilginin arttığını söyleyen Başkan Okumuş: “Ana caddeler ve sağlam zeminli olan yerlerde 6 kat 5+1 uygulaması gerçekleşti. %99 civarında doğalgazları çektik. Doğalgazlı evlerde insanlarımız artık oturuyor. Türkoğlu, Büyükşehirde yaşam alanları sosyal yaşamla ile ilgili hizmetler ne varsa ilçemizde de onu sağladığımızı düşünüyoruz. Bundan sonraki çalışmalarımızda inşallah insan odaklı, burada oturan vatandaşlarımızın, gençlerimizin memnuniyetinin ne kadar daha çok arttırabiliriz onunla ilgili çalışıyoruz. 

Biz Türkoğlu’nda iki yıl önce 200 civarından toplu konut projesini bitirdik. Özel sektörde çok müteahhit var. Şuan 120 dönüm alanı TOKİ’ye konut yapımı için imar çalışmamız devam ediyor. O da bittiği takdirde 500 civarında TOKİ’nin marifetiyle konut yapacağız. Burası göç alan bir yer olduğu için bol miktarda konut ihtiyacı var. İnşallah önümüzdeki yıl muhtemelen ihalesini yapıp, 500 civarı konutları yapacağız. 

“Eğitime büyük katkı sağlıyoruz”

Eğitim alanında bir çok yeniliğe imza attıklarını söyleyen Başkan Okumuş: “Geçtiğimiz günlerde pandemiden dolayı öğrencilerimiz özellikle üniversiteye hazırlanan ve hazırlanacak olan 8, 9 10, 11 ve 12.  sınıflar için Türkiye’de belki de ilk sanal dershane dediğimiz yapay zekâyla donatılmış, şifreli katları Türkoğlu’nda ki 5000 öğrencimize dağıttık. Bunu kendi ismine özel kendi şifresi ile hem cep telefonundan hem bilgisayarından istediği yerde üniversiteye hazırlanabilecek bilgilerle yüklenmiş harika bir sistem. İçerisinde milyonlarca testlerin, yüz binlerce videoların olduğu bir donanım. Çocuğun hangi alanda okul tercih etmesine göre yapay zekanın yönlendirdiği bir sistem. Bundan da çok memnun olduk. Öğrencilerimizin tamamına verdik. Eğitim seviyesinin Türkoğlu’nda artması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” İfadelerine yer verdi.


 

Bakmadan Geçme