Bölücü terör örgütüne yönelik operasyon, 94 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 3 ilde bölücü terör örgütüne yönelik Bozdoğan-14 operasyonlarında, 94 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

3 İlde Bölücü Terör Örgütüne (BTÖ) yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “BOZDOĞAN-14” operasyonlarında 94 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar neticesinde Afyonkarahisar, Ankara ve İzmir illerinde toplamda 94 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Bakan Yerlikaya, aziz milletimizin duası ve desteğiyle terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

Operasyonların Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, şüphelilerin terör örgütü lehine slogan attıkları ve sözde flaması olan bez parçalarını taşıdıkları gibi suç unsurlarıyla ilişkilendirildiğini açıkladı. 

Ayrıca, şüphelilerin geçmiş dönemlerde terör örgütü içerisinde faaliyet gösterdikleri ve sosyal medya hesapları üzerinden terör örgütü propagandası yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlar neticesinde çok sayıda dijital materyale el konulduğunu belirten Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan polisleri tebrik ederek, Allah'tan onların ayaklarına taş değdirmemesini diledi. 

Yerlikaya, milletimizin dua ve desteğinin kendileriyle olduğunu bir kez daha vurgulayarak, terörle mücadelenin son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edeceğini ifade etti.
 

Bakmadan Geçme