Bürokrat ve siyasilerden Kahramanmaraş'la ilgili ilk mesajlar

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu İlçesi Bertiz Mahallesi Kısık Vadisinde yangın söndürmekle görevli olan Rus uçağı düşmesiyle 8 Mürettebat hayatını kaybetti. Bürokrat ve siyasiler ilk mesajlarını sosyal medya hesaplarından verdi.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli: “Başımız sağ olsun. Orman yangınlarıyla mücadelede büyük bir özveri ile çalışan kahramanlarımızı Kahramanmaraş’ta kaybettik. Acımız çok büyük. Ailelerine ve sevenlerine sabır diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) TBMM Gurup Başkanvekili Mahir Ünal: “Kahramanmaraş’ımızda yangınla mücadele esnasında yaşanan uçak kazasında mürettebatın hayatını kaybetmesinden derin üzüntü duyduk. Ailelerine başsağlığı diliyorum.  Milletimizin başı sağ olsun. Rus halkına taziyelerimizi iletiyorum.” Dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir: “Kahramanmaraş’ta yangın söndürme uçağının düşmesi sonucu şehit olan görevlilerimize Allah’tan rahmet, hayatını kaybeden Rus askeri personelin yakınlarına ve Rus halkına başsağlığı diliyorum.” İfadelerine yer verdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik: “Kahramanmaraş’taki yangınla mücadele ederken yaşanan elim uçak kazasında Türk ve Rus mürettebatın hayatını kaybetmesinden büyük üzüntü duyduk. Milletimizin başı sağ olsun. Rus halkına taziyelerimizi iletiyoruz.” Dedi.

TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Celalettin Güvenç: “Kahramanmaraş'ımızda orman yangınına müdahale sırasında, henüz belirlenmeyen bir sebeple yangın söndürme uçağımız düşmüştür. Temennimiz can kaybımızın olmaması, çok sayıda arama kurtarma ekibimiz çalışmalara devam ediyor.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Av. Fırat Görgel: “Kahramanmaraş'ta yangın uçağının düşmesiyle şehit olan 3 Türk mürettebatımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı diliyor; aynı uçakta bulunan ve hayatını kaybeden 5 Rus mürettebatının ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir: “Kahramanmaraş Bertiz bölgemizde çıkan yangına müdahale etmek için havalanan Yangın söndürme uçağı Kısık Vadisinde düşmüştür. Uçakta bulunan 8 mürettebat ile ilgili Arama kurtarma ekiplerimiz ve ilgili tüm kurumlar harekete geçmiştir.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Cihat Sezal: “Kahramanmaraş’ta yangınla mücadele sırsında düşen Rus Uçağında vefat eden 3 Türk 5 Rus Mürettebata Allah’tan rahmet diliyorum. Aziz Milletimizin ve Rus Halkı’nın başı sağ olsun.” Dedi.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal: “Kahramanmaraş'ımızdaki uçak kazasında, 3 Türk ve 5 Rus mürettebatın vefat ettiği haberini derin bir üzüntüyle öğrendim. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun, Rus halkına da taziyelerimi iletiyorum.” İfadelerine yer verdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada ise: “Kahramanmaraş’taki yangın söndürme çalışmalarına katılmak için Adana’dan havalanan bir Rus yangın söndürme uçağının kaza kırıma uğradığı bilgisi üzerine, İncirlik’ten bir helikopter ile Konya’dan bir uçak, arama-kurtarma çalışmalarına destek için bölgede görevlendirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ise: “Kahramanmaraş’ta yangına müdahale sırasında düşen uçakta şehit olan Türk ekibine Allah'tan rahmet, ailelerine ve Milletimize başsağlığı diliyorum. Kazada hayatını kaybeden Rus mürettebatın ailelerine ve Rus halkına da taziyelerimi iletiyorum.” Dedi.

Bakmadan Geçme