Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart öncesi son kez toplandı

Büyükşehir Belediyesinde dönemin son meclis toplantısı yapıldı. Başkan Hayrettin Güngör, '5 yıllık bir çalışma döneminin son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. Tüm belediye başkanlarımıza ve meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ olarak 5 yıllık süreçte toplamda 8.7 Milyar TL'lik yatırım yaptık. Bu yatırımlarda emeği olan tüm personelime teşekkür ediyorum. Bu süreçte şehrimizin ve hemşehrilerimizin emanetine sahip çıktık. Bu bir bayrak yarışı. İnşallah bayrağı 31 Mart'tan sonra Fırat Başkanımıza devredeceğiz' dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda Başkan Hayrettin Güngör başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. 

İlçe belediye başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen dönemin son meclis toplantısında; HPRS gelir desteği ve imar plan teklifleri görüşülerek karara bağlandı. 

Dilek ve temennilerle noktalanan son meclis toplantısında konuşan Başkan Hayrettin Güngör, “5 yıllık bir çalışma döneminin son meclis toplantısını gerçekleştiriyoruz. İlçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimizle çok güzel işlere imza attık. Bu vesileyle hem belediye başkanlarımıza hem de meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” dedi.

Depremde kaybettiğimiz canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz

Başkan Hayrettin Güngör konuşmalarının devamında, “5 yıllık süre içerisinde maalesef hem pandemi hem de depremlere maruz kaldık. Tabi bunlar bizim plan ve önceliklerimizi etkiledi. Bu dönem içerisinde 2 meclis üyemizi Rahmet-i Rahman’a uğurladık. 73 çalışma arkadaşımızı da depremlerde kaybettik. Meclis üyelerimize, çalışma arkadaşlarımıza ve depremde kaybettiğimiz tüm canlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz” cümlelerini kaydetti.

8.7 Milyar TL’lik yatırım

Pandemi ve 6 Şubat depremlerine rağmen 5 yıllık süreçte şehre 8.7 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını vurgulayan Başkan Güngör, “Görev süremiz boyunca sağlam ve sürdürülebilir mali yapıya çok önem verdik. Görevi devraldığımızda bütçenin 2 katına yakın bir borç yükümüz vardı. Pandemi ve depremlere rağmen bu oranı yüzde 89’a indirdik. Hamdolsun bugün Büyükşehir Belediyemizin esnafımıza hiç borcu yok. Tüm zorluklara rağmen Büyükşehir Belediyesi ve KASKİ olarak 5 yıllık süreçte toplamda 8.7 Milyar TL’lik yatırım yaptık. 6 Şubat depremlerinde sadece Büyükşehir Belediyemizin bütçesinden 1.5 Milyar TL’lik harcama yapıldı. Kendisi de depremzede olan personellerimiz çok kısa süre içerisinde toparlanarak arama kurtarma, geçici konaklama merkezi ve iş yerlerinin kurulumu, alt ve üstyapı imalatı gibi tüm alanlarda yoğun gayret gösterdi.

Bu manada tüm personellerimize yürekten teşekkür ediyorum. Bu süreçte şehrimizin ve hemşehrilerimizin emanetine sahip çıktık. Bu bir bayrak yarışı. İnşallah bayrağı 31 Mart’tan sonra Fırat Başkanımıza devredeceğiz” ifadelerini kullandı.”
 

Bakmadan Geçme