CHP Kahramanmaraş İl örgütü, 38'inci kongreye hazırlanıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanlığı, 7 Ekim'de il kongresini gerçekleştirecek. CHP İl Başkanı Esat Şengül, 11 İlçede kongre sürecinin tamamlandığını ve 38'inci il kongresi için hazır olduklarını açıkladı.

403 İl delegesi bulunan CHP Kahramanmaraş İl Örgütü, 7 Ekim Cumartesi günü 38’inci İl Kongresini yapacak.

İl Kongremiz 7 Ekim’de

Yeniden aday olduğunu ifade eden CHP İl Başkanı Şengül, gazetemize verdiği özel röportajında: “Bizim için kongre süreçleri Haziran ayından itibaren başlamıştı. Zira hiçbir partide olmayan bir yöntemi biz uyguluyoruz. Biz önce mahallelerde delege seçimleri yapıyoruz. Yani ilgili mahallelerde sandık kurarak tüm üyelerimizin katılımıyla o mahalleyi hangi üyemiz delegelikle, kaç üyeyle temsil edilecekse önce delege seçimleri yapıyoruz. Sonrasında ilçe, il ve büyük kongrelerimiz yapıyoruz. 11 ilçemizde kongrelerimizi tamamladık. Dolayısıyla bu kongrelerin bitimiyle birlikte biz de il kongremizi 7 Ekim'de yapma kararı aldık. Merkez yürütme kuruluna ve İlçe seçim kuruluna kararımızı bildireceğiz. 

Kongrelerimiz, genel seçim kadar önemlidir

Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongreleri genel seçim kadar önemlidir. Kongreler partililerimizin birbirine hesap verebileceği mekanizmalardır. Mevcut yönetim çalışmasını sunar. Hesabını verir Bunun üzerinde eksiklikler görülmüşse bu eksiklikler delegelerimiz tarafından eleştirilir, anlatılır. Şu yapılırsa daha iyi olur şeklinde öneri getirilir. Yani Cumhuriyet Halk Partisi'nin kongreleri önemlidir. Dolayısıyla 81 ilde yapılan bu il kongreleri 2024 Yerel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi’nin fitili ateşleyeceğini düşünüyorum ve başarılı olacağımızı düşünüyorum. 

11 ilçemizde kongre sürecimizi tamamladık

Ziyaretimizin içeriği elbette bizim 11 ilçemizden 8’i ilçe başkanlığı düzeyinde yenilendi. Hem yenilenmiş olan ilçe başkanlarımızın Sayın Genel Başkanımızla bir tanışması hem de bu saydığım temennilerle ilgili ilçe başkanlarımız kendi durumu aktarma fırsatı yakaladılar. İşte seçim yenilgisinin kendi bölgesindeki yansımasının ne olduğunu, buna ilişkin partimizin takınması gereken tutumunun ne olması gerektiğine varana kadar bir dizi öneriler dile getirdiler. Sayın Genel Başkanımız da bunları çok dikkatle dinleyerek notlar aldı. Tahmin ediyorum kurultayda da bunların yansımasını göreceğiz. Sadece Kahramanmaraş örgütü oraya gitti de önerdi diye değil toplumun yükselen sesini biz ilçe başkanlarımızla birlikte gidip Sayın Genel Başkanımıza anlattık. Dolayısıyla bu konudaki tutumun partinin yerel seçimlerde başarılı olup olmayacağının bir göstergesi olacağını belirttik. Bu duygularla da böyle bir ziyaret gerçekleştirdik. 

Gençlik ve kadın benim yönetim kurullarımda olmazsa olmazımdır

Tabii yıllarca burada il başkanlığı görevini üstlendik. Her zaman kreatif bir yönetim yani sahada çalışan, emek veren bir yönetim kurulu olmasını tercih ettik. Elbette ki siyasetin vitrini çok önemlidir. O vitrinde göreceli isimlerin olması çok kıymetlidir. Toplumun güvenini kazanmak açısından ama diğer yandan da siyaset özellikle kadınlarımızın önünü açmak gerekir. Özellikle gençlerimizin önünü açmak gerekir. Şunu övünerek söyleyebildim ki Cumhuriyet Halk Partisi'nin tüzükte yazılı yönetimlerde olması gereken, zorunlu cinsiyet kotaya baktığımız zaman yüzde 33 kadın kotası vardır. Yüzde 15 gençlik kotası vardır. Biz bunları çok çok üstündeyiz. 81 ilde Kahramanmaraş tek bir ildir ki yüzde 51 kadınla temsil edilen yüzde 25 gençle temsil edilen bir yapısı vardır. Birçok meslek grubundan arkadaşımız yeni yönetimde yer alacaklar. Ama bir kez daha sizin aracılığınızla belirtmek isterim. Gençlik ve kadın benim yönetim kurullarımda olmazsa olmazımdır. Çünkü gençliğin dinamizmi enerjisiyle kadınlarımızın fedakarca ve görev anlayışı çerçevesinde bu sorumluluğu sahiplenmiş olmaları bizi her zaman başarılı kıldı.” İfadelerine yer verdi.
 

Bakmadan Geçme