Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, '15 Ağustos 2022'den önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülebilmesini ve tasfiyesini sağlıyoruz' dedi.

Kabine Toplantısı’nın ardından önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, icra takibine düşen vatandaşlarla ilgili müjdeyi paylaştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Bugün aldığımız yeni bir kararla da vatandaşlarımızın bir kısmının icra takibine uğramasına yol açan 2 bin lira ve altındaki borçlarını tasfiye ediyoruz. Buna göre 15 Ağustos 2022 tarihinden önce icra takibi başlatılmış 2 bin lira ve altındaki alacakların gider gösterilerek vergiden düşürülmesini ve böylece tasfiyesini sağlıyoruz. Varlık yönetim şirketlerine devredilmiş alacaklar da buna dahildir.” diye konuştu.

Yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır

Yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşın icra takibinin kapanacağını vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Böylece icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5 buçuk milyon vatandaşımız icra takibinden kurtulmuş olacaktır. Hükümet olarak aldığımız bu kararın yasal düzenleme boyutunu Ekim ayında meclisin açılmasıyla birlikte Cumhur İttifakı'nın meclis grupları hemen atacaktır. Aldığımız kararın bu düzenlemeden yararlanacak her bir vatandaşımıza hayırlı olmasını diliyorum." Dedi.

Bakmadan Geçme