Şehrin yeni turizm tesisi: Şairler Tepesi

Şehrin edebiyatçı kimliği dikkate alınarak yeniden dizayn edilen Şairler Tepesi Ahir Sofrası restoranı, Mihriban ve Mona Roza çay bahçeleri ile misafirlerini en güzel şekilde ağırlıyor.

Şehrin yeni turizm tesisi: Şairler Tepesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Şehrin turizm altyapısını güçlendirmek ve potansiyelini artırmak için yatırımlarını sürdüren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin şehre kazandırdığı en önemli tesislerden biri de Şairler Tepesi. Altyapıdan ulaşıma, servis birimlerinden sosyal donatılarına kadar baştan sona yenilenen tesiste, misafir ağırlama kapasitesi 3 kat, otopark kapasitesi ise 5 kat artırıldı. 

Edebiyat kimliğinden izler

Şairler Tepesi adıyla markalaşan tesis, Kahramanmaraş’ın edebiyat kimliğinden de izler barındırıyor. Tesiste hizmet veren restoranın adı Ahir Sofrası, çay bahçeleri ise Abdurrahim Karakoç ve Sezai Karakoç şiirlerinden esinlenilerek Mihriban ve Mona Roza olarak belirlendi. Sırtını Ahir Dağı’na yaslamış tesis konumuyla, Kahramanmaraş’ın güney, doğu ve batı cephesini tüm güzelliğiyle seyir imkanı da sağlıyor. 

Kahramanmaraş mutfağı

Kuzey Çevre Yolu’ndan kolayca ulaşım sağlanan Şairler Tepesi, şehrin gastronomi kültürünü ziyaretçilerine en lezzetli haliyle ulaştırıyor. Restoran ve çay bahçelerinde şehrin mutfağı usta ellerden ziyaretçilere sunuluyor. 

Yarım kalan işler bir bir tamamlanıyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, “Yaşadığımız büyük afetin ardından Yeni Kahramanmaraş için yoğun bir gayretle çalışıyoruz. Deprem öncesi başlattığımız yarım kalan projeleri hızla bitirme gayretindeyiz. Şairler Tepesi şehrimiz için önemli bir yatırım oldu. Ahir Sofrası restoran, Mihriban ve Mona Roza çay bahçeleri ile hemşehrilerimizi, yerli ve yabancı turistleri en güzel şekilde ağırlıyoruz. Şehrimizin yeni turizm tesisi hayırlı olsun” dedi.
 

Bakmadan Geçme