Hak sahipleri için 14 Mayıs son gün

Sosyal hizmetler kanunu kapsamında istihdam edilecekler için 2024 yılı I. dönem tercih işlemleri başlıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tercih işlemlerinin 14 Mayıs günü gece yarısı sona ereceğini duyurdu.

2828 sayılı Sosyal Hizmetler Kanununun Ek 1’inci Maddesi kapsamında tanınan istihdam hakkından yararlanacak hak sahipleri için 2024 Yılı I. Dönem tercih işlemleri başlıyor.

Hak sahipleri tercihlerini www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden 29 Nisan - 14 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapabilecek. Tercih işlemleri 14 Mayıs 2024 gecesi, saat 23.59’da sona erecek.

Hak sahiplerince E-Devlet Kapısı kullanılarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden tercihte bulunulacak. 

Bu nedenle tercihte bulunmak isteyen hak sahiplerinin E-Devlet Kapısı’na giriş şifrelerine sahip olmaları gerekiyor. Daha önce bu şifreyi edinen hak sahiplerinin yeniden şifre almalarına gerek olmadığı vurgulandı. Bu adaylar mevcut şifrelerini kullanmak suretiyle tercihte bulunabilecek. E-Devlet Kapısı giriş şifresi bulunmayan hak sahiplerinin PTT şubelerine giderek şifre almaları istendi.

Hak sahipleri tercih kılavuzuna Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının internet sayfasından ve E-Devlet Kapısını kullanarak www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden ulaşılabilir.
 

Bakmadan Geçme