Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Kahramanmaraş'ta

Bir dizi temaslarda bulunmak için şehre gelen Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Kahramanmaraşlı iş insanlarıyla buluştu.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO)’nda düzenlenen toplantıda, iş insanlarıyla buluştu.
 
Toplantıya, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Av. Ahmet Özdemir, İmran Kılıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti İl Başkanı Av. Fırat Görgel, KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu ve iş insanları katıldı.
 
KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu’nun açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Vali Coşkun: “Koronavirüs salgını sebebiyle ülkemiz olağanüstü bir süreçten geçiyor. Bu süreçte üretimin ve istihdamın devamı için göstermiş oldukları gayretten dolayı iş dünyamızın güzide temsilcilerine şükranlarımı sunuyorum. İş insanlarımızın, ilimizin iç ve dış ticaret hacmini her geçen gün daha da artıracağına inancımız tamdır. Kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte iş insanlarımızın her zaman yanlarında olduğumuzun bilinmesini isterim. Bu toplantımızın şehrimiz ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
 
Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati ise: “Dünyada büyüyen kaç ülke var? İki elin parmak sayısını geçmez. Çin’den sonra Türkiye 1,8 büyümeyle ikinci ülke oldu. 2021 yılının birinci çeyreğine girdiğimiz zaman başta Kahramanmaraş olmak üzere yüzde 7’lik bir büyümeyle devam etti. Kredi hacmi genişledi ve geçen yıl Kredi Garanti Fonu ile işletmelerimizin büyük bir kısmı bu imkânlardan faydalandı. Vergi ödemeleri ve bugün itibariyle 660 milyar lirayı aşan destekte bulunuldu. Türkiye eğer bugün dünya ülkeleri içinde en hızlı koşanlardan birisiyse yine salgından en hızlı kurtulan ülkelerden biriyse bunun temel sebebi önceden alınan önlemlerdir. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hep beraber çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
 
Basına kapalı deva eden toplantı, iş insanlarının sorun ve taleplerinin değerlendirilmesi ile sona erdi.
 

Bakmadan Geçme